Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

de ela in Pastrav, 27 Noi 2010 | 9881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5 linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50 gr faina pt sos,
  • 4-5 linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40 gr unt pt sos,
  • 200 gr ciuperci proaspete,
  • 200 gr smantana grasa,
  • 200 ml lapte,
  • usturoi,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1 plic condimente peste,
  • 2 linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1 lingura otet balsamic ,
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos bechamel si ciuperci:

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.


Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).


Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.


Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.


Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos bechamel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

mihaelar63 1

25.03.2011, 14:26

Pastravul este preferatul meu

divainbucatarie 1

25.03.2011, 16:10

bucatarimcudiana 1

25.03.2011, 23:20

dar ce bogatie acoloin farfurie
as vrea si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor