Pastrav cu sos bechamel si ciuperci

de ela in Pastrav, 27 Noi 2010 | 13653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi(1kg)eviscerati
  • 4-5 linguri de faina pt prajit pesrele,
  • 50 gr faina pt sos,
  • 4-5 linguri de unt sau de ulei pt prajit,
  • 40 gr unt pt sos,
  • 200 gr ciuperci proaspete,
  • 200 gr smantana grasa,
  • 200 ml lapte,
  • usturoi,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel,
  • suc de lamaie,
  • 1 plic condimente peste,
  • 2 linguri ulei de masline pt saramura,
  • 1 lingura otet balsamic ,
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos bechamel si ciuperci:

Curatam pastravii de solzi si ii spalam,ii taiem in doua sau ii lasam intregi.Din 2 linguri de ulei de masaline,otetul balsamic si plicul de condimente facem o saramura cu care ungem pestele pe ambele parti si apoi il lasam la rece o ora.

Punem la topit 40 gr unt,adaugam faina,amestecand rapid sa nu se faca cocoloase,apoi adaugam smantana diluata cu laptele in prealabil si lasam la foc incet sa fiarba vreo 15minute,amestecand mereu sa nu se prinda.Adaugam vinul,sarea,piperul,sucul de lamaie (dupa gust).

Spalam ciupercile cu apa fierbinte si le curatam de coaja,apoi le taiem felii si le adaugam in sos si lasam pe foc inca cateva minute.Oprim focul si adaugam putin patrunjel tocat marunt.

Pastravul il dam prin faina si il prajim in unt sau ulei,dupa preferinte.Se scoate pe o farfurie.Il stropim cu zeama de lamaie si verdeata.

Servim pestele cu sos cu cartofi natur si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos bechamel si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor