Pastrav pe pat de legume

de danakarin in Pastrav, 6 Noi 2011 | 5481 vizualizari

 

Am gatit pastravul ieri seara impreuna cu un prieten vechi din orasul meu natal. Mai exact...el a prajit pestele si eu am facut salata...l-am mincat stropit cu un vinisor portughez alb...
Hmmmm ........A iestit f. gustos si m.am gindit sa vi-l prezint si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 1 morcov
  • 2-3 Ardei
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • Cimbru uscat
  • citva seminte de mustar sau coriandru
  • 2 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • Pentru salata
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 0 ceapa
  • 3-4 ridichi
  • o mina de rucola
  • ulei de masline
  • aceto balsamico alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav pe pat de legume:

Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece.


Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul si am taiat ardeii fisii.


in uleiul fierbinte am prajit citeva seminte de mustar, am adaugat ceapa , usturoiul, morcovul si ardeii iar cind s-au rumenit le-am scos pe o tava preincalzita in cuptor.


In acelasi ulei am fript prima data la foc iute -pe o parte -pastravul, am pus capacul si am redus focul, dupa 3-4 minute l-am intors si l-am fript pe cealalta parte. In total 10-15 minute. L-am stins cu un pahar de vin.


Am aranjat pe peste legumele deja rumenite si l-am mincat cu pofta cu salata din ingredientele descrise.


Puteti face si o garnitura de cartofi cu rozmarin.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

20.11.2011, 17:32

Desi mai tarziu iti urez ,, Bine ai venit la Bucataras!!!''
Sper sa-ti placa atmosfera destinsa , prietenoasa si sugubata ce domneste la noi !!!

danakarin 1

20.11.2011, 22:29

Si eu iti raspund cu oarecare intirziere, draga Micaela, acum am observat postarea ! Multzumesc pentru urari, ma simt foarte bine printre voi.

LidiaChivu 1

24.02.2014, 15:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar