Pastrav pe pat de legume

de danakarin in Pastrav, 6 Noi 2011 | 6819 vizualizari

 

Am gatit pastravul ieri seara impreuna cu un prieten vechi din orasul meu natal. Mai exact...el a prajit pestele si eu am facut salata...l-am mincat stropit cu un vinisor portughez alb...
Hmmmm ........A iestit f. gustos si m.am gindit sa vi-l prezint si voua.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 1 morcov
  • 2-3 Ardei
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • Cimbru uscat
  • citva seminte de mustar sau coriandru
  • 2 linguri de ulei
  • un pahar de vin alb
  • Pentru salata
  • 2 ardei
  • 2 rosii
  • 0 ceapa
  • 3-4 ridichi
  • o mina de rucola
  • ulei de masline
  • aceto balsamico alb
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav pe pat de legume:

Am pregatit pestele curatindu-l si taindu-i capul si  coada. L-am spalat in apa cu lamiie si l-am uscat cu un servet de hirtie. Apoi l-am frecat cu sare , piper si cimbru uscat si l-am lasat un pic sa fie patruns de mirodenii, dupa care l-am uns cu ulei si l-am lasat o ora la rece.

Am curatat si maruntit ceapa, usturoiul si morcovul si am taiat ardeii fisii.

in uleiul fierbinte am prajit citeva seminte de mustar, am adaugat ceapa , usturoiul, morcovul si ardeii iar cind s-au rumenit le-am scos pe o tava preincalzita in cuptor.

In acelasi ulei am fript prima data la foc iute -pe o parte -pastravul, am pus capacul si am redus focul, dupa 3-4 minute l-am intors si l-am fript pe cealalta parte. In total 10-15 minute. L-am stins cu un pahar de vin.

Am aranjat pe peste legumele deja rumenite si l-am mincat cu pofta cu salata din ingredientele descrise.

Puteti face si o garnitura de cartofi cu rozmarin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

20.11.2011, 17:32

Desi mai tarziu iti urez ,, Bine ai venit la Bucataras!!!''
Sper sa-ti placa atmosfera destinsa , prietenoasa si sugubata ce domneste la noi !!!

danakarin 1

20.11.2011, 22:29

Si eu iti raspund cu oarecare intirziere, draga Micaela, acum am observat postarea ! Multzumesc pentru urari, ma simt foarte bine printre voi.

LidiaChivu 1

24.02.2014, 15:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic