Pate de casă

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2015 | 1766 vizualizari

 

Nu prea suntem mâncători de pate. Mă refer la cel de pe rafturile hipermarketurilor. Desigur, știți cu toții ce conține și mai ales ce nu conține acesta. Ficatul e doar o umbră în majoritatea conservelor, șoricii, grăsimile și aditivii, luându-i locul fără excepție. Azi vă propun să-ncercați și voi pateul din ficat de pui, pregătit acasă. Este pufos, are un gust desăvârșit și bineînțeles, nu conține conservanți. Este minunat pentru un mic dejun cu legume de sezon sau chiar pentru sandwichul copilului atunci când merge la școală.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • o ceapă roșie
  • un cățel de usturoi
  • 4 ouă
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 ml lapte integral
  • 250 g smântână integrală
  • o linguriță cu sare roz
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casă:

Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul.


Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa tăiată grosier.


Le-am tocat cu ajutorul mixerului vertical până când s-au omogenizat. În compoziția obținută am adăugat uleiul, laptele și smântâna încorporându-le tot cu ajutorul mixerului. Am umplut borcanele pregătite în prealabil și le-am așezat într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop de bucătărie. Am umplut cu apă până la nivelul gâtului borcanului și am pasteurizat pateul timp de o oră și jumătate la foc mic. Am scos borcanele pe un prosop curat așezându-le cu capacul în jos ( la fel ca și la murături ). Le-am acoperit și am lăsat pateul să se răcească.


Păstrăm pateul la frigider sau în cămara răcoroasă. Va rezista în jur de 3-4 săptămâni.


Sper să-l pregătiți și voi și să vă placă!


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

1. Vă recomand ficatul de pui proaspăt care vă va ajuta să obțineți un pate pufos, aerat.

2

2. Este indicat să păstrați ficatul în apă cu zeamă de lămâie pentru cel puțin o oră.

3

3. Puteți adăuga legume deshidratate, măsline verzi sau verdețuri. Preferatul meu este pateul cu hribi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rita Ilies 1

21.05.2015, 07:47

Cu mult drag! Și eu abia aștept să merg după hribi ca să fac din nou.

Andra_Constantinescu 1

22.05.2015, 21:26

Bun!

Rita Ilies 1

22.05.2015, 23:20

Merci, Andra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat de casa