Pate de casa, cu portocala si migdale

de laura_n in Ficat, 25 Ian 2016 | 2491 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost preparata pentru provocarea culinara Cutia Misterelor, o provocare pe care eu o indragesc mult.
Pot sa spun ca poate suna ciudat combinatia de ingrediente, dar credeti-ma, numai gustand o sa intelegeti de ce spun ca e delicatesa.
Portocala actioneaza ca un fel de acid, deloc nu iese compozitia acra, iar nucsoara si migdalele o definitiveaza.
Marmelada cu whisky e usor amaruie, merge de minune in compozitie. Insa gusturile nu se discuta, astfel incat, poate sa nu fie pe placul vostru, in timp ce eu ma declar incantata de acest rezultat!
:))))
 
 

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr ficatei pui
  • - 200 - 300 gr carne de pui (pulpa)
  • - 1 portocala
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara
  • - 100 gr unt
  • pt topping:
  • - 1-2 lg marmelada de portocale cu whisky
  • - 2/3 lg ulei de masline
  • - coaja uscata de portocale
  • - sare
  • - piper
  • - 50 gr migdale
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu portocala si migdale:

Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume.


Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de pielite. Se lasa sa sfaraie un pic, apoi se stinge totul cu putina zeama de la supa de carne. Se adauga si carnita si se lasa sa fiarba inabusit. Se potriveste gustul cu sare, piper si putina nucsoara.


Dupa ce s-au patruns bine, se dau deoparte si se lasa putin la temperat.


Se pune totul intr-un blender, se adauga untul si se mixeaza spuma compozitia. Daca iese prea inchegata, se mai adauga putina zeama de la supa.


Se toarna intr-o forma de ceramica (preferabil), se stropeste cu putin ulei de masline, cateva lingurite cu marmelada diluata cu putina apa.


Migdalele se rumenesc putin, se toaca grosier si se presara peste pate. Se macina putina pudra de coaja uscata de portocala, un praf de nucsoara. Se da la rece pana in momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, cu portocala si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

miki_a 1

28.01.2016, 12:41

Foarte interesant ce ai facut si combinat si sigur delicios!

Raluca57 1

31.01.2016, 07:50

L-am făcut, este foarte bun! O combinație de arome foarte reușită. N-am mai găsit la Lidl acea marmeladă, așa ca am preparat-o singură, cum am crezut eu ca trebuie să fie. Cu siguranță voi repeta rețeta.

dantes 1

10.02.2016, 07:40

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateu de ficat

ieri la 23:18

Fursecuri duo

de GeorgiG 5

ieri la 22:59

Salata de sparanghel cu hering

ieri la 22:56

Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)

ieri la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu salvie si piper