Pate de ficat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2011 | 5701 vizualizari

 

Vinovata pentru aceasta reteta este Gaby.Eu nu prea mananc pate din comert si nici cu ficatul nu ma impac foarte bine,asa ca m-am gandit sa "confectionez" si eu un pate pe placul meu.Rezultatul a fost multumitor,adica gustul a fost bun dar cred ca avea nevoie de mai multa finete.Bine ca-i bun si pot sa-l pun pe paine ....ardeleneste,ca-n reclama.

 

INGREDIENTE

  •       400 g ficat de pasare
  •       200 g unt
  •       4 linguri smantana(20% grasime)
  •       1 cartof
  •       O ceapa uscata mai marisoara
  •       3 catei de usturoi
  •       O lingura amidon alimentar
  •       Sare,piper 
  •      O lingurita boia de ardei
  •      ½ lingurita rozmarin uscat
  •      Putin busuioc ·  
  •       250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Intr-o tigaie se pune putin unt la prajit,se pun ficateii curatati si se adauga 150 ml apa.Se lasa sa fiarba 10 minute,timp in care se mai intorc pe ambele parti.Se adauga cateii de usturoi intregi si ceapa taiata bucati mari.Am mai adaugat 100 ml apa si am lasat sa fiarba inca 15 minute.Luam de pe foc si adaugam condimentele,100 g unt si cele 4 linguri de smantana.Toata compozitia se transfera in vasul blenderului si se paseaza bine.


Se adauga o lingura de amidon si se pune din nou pe foc pana se ingroasa.Lasam la racit.


Cartoful se fierbe si se paseaza si el.


Mixam untul ramas ,il amestecam cu cartoful pasat.Apoi incorporam si amestecul de ficat cand s-a racit.Mai condimentam daca este cazul,punem in vas si lasam la frigider 2 ore.


Reteta Gabitei avea si vin,eu am preferat sa-l inlocuiesc cu apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

diaconta 1

06.10.2011, 14:18

Silvioara e expirat deja,lasa ca fac ceva proaspat si te strig

mihaelar63 1

06.10.2011, 14:26

Si mie imi place sa-l prepar eu
De cumparat sub nici o forma
Precis am sa ma inspir de la tine cand mai fac

diaconta 1

06.10.2011, 14:52

Mihaela,e o reteta buna,eu am preluat-o de la Gaby

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi