Pate de ficat de casa

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2011 | 5772 vizualizari

 

Pofta mare , monser, pofta mare...! :).....aveam pofta de pate de ficat, dar cum ceea ce e prin comert nu mai imi pare asa apetisant , mi-am facut eu singurica propriul pate de ficat! si pe unde pui ca nu ne ia mai mult de o ora ( cu tot cu degustatul , he he )

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de ficatei ( cca 600 gr)
  • 1 ceapa mare + 1 morcov
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 linguri unt pentru prajit+ 2 linguri unt pentru amestecat in pasta de ficat
  • 1 pahar vin ( 200 -250 ml)
  • sare, piper, boia,
  • maghiran uscat ( toate dupa gust)
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura cu varf de smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de casa:

1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok) in cele 2 linguri de unt.


2. Cand legumele s-au calit ( ceapa devine sticloasa) , vom adauga si ficateii scursi de apa si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei; ulterior acestui pas adaugam si vinul ,condimentele si frunzele de dafin.


3. Ficateii se lasa la fiert pana vinul scade complet, avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam in tigaie, pentru a nu se lipi ; e recomandat totodata ca tigaia sa fie acoperita cu un capac, deoarece, la prajit ficateii sar.


4. Ficateii sunt gata dupa aproximativ 20 min; dupa ce s-au facut ii punem din nou la scurs, intr-o strecuratoare ( avem grija sa scoatem si frunzele de dafin), apoi ii mutam intr-un castron inalt si, cu ajutorul mixerului vertical ii vom pasa, adaugand totodata si 2 linguri de unt + 1 lingura cu smantana ( face pasta de ficatei mai cremoasa, adica mai putin inecacioasa).


Asta a fost tot! se serveste cu mare pofta pe felii de paine proaspata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Lau 1

17.04.2011, 13:50

tocmai lam terminat pe al meu

alinutza1983 1

17.04.2011, 13:55

...pai hai la mine! e bun pateutul de casa, si nu plin de e-uri!

adry88 1

04.06.2011, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat - de casa