Pate de ficat de iepure

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 23 Aug 2016 | 2274 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si a iesit un pate de casa foarte bun. Eu am pus ulei de masline pe deasupra lui, dar dupa ce l-am vidat s-a scurs.

 

INGREDIENTE

  • 800 g maruntaie de iepure (in mare parte ficat + inimi + rinichi);
  • o ceapa;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • circa 500 ml apa;
  • doua foi de dafin;
  • cateva boabe de piper negru;
  • sare;
  • 100 g unt la temperatura camerei;
  • 3 galbenusuri fierte tari;
  • putin piper negru macinat;
  • putin cimbru uscat;
  • 1-2 linguri de mustar dulce;
  • o lingurita de miere poliflora.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat de iepure:

Carnea se spala bine si se indeparteaza pielitele si grasimile de pe ea.


Ceapa si cateii de usturoi se curata de foi si se spala.


Intr-un vas se pune carnea la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, foile de dafin, boabele de piper negru (pe care ar fi mai bine sa le puneti dupa ce luati spuma) si o lingurita de sare. Se ia spuma care se formeaza si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este gatita de tot, apoi se lasa sa se raceasca si se clateste cu apa rece.


Se pun in robotul de bucatarie carnea, ceapa fiarta, untul, galbenusurile fierte tari, putin piper negru macinat si putin cimbru uscat. Se mixeaza, dupa care se adauga mustarul dulce si mierea, apoi se mixeaza din nou. Se potriveste de sare.


Pateul se pastreaza la frigider, intr-un recipient cu capac. Peste el se poate adauga putin ulei de masline.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

24.08.2016, 12:50

Rahela Velicu 1

24.08.2016, 16:42

Catalina L 1

27.08.2016, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu naut si spanac