Pate din ficat de pui

de Criss in Ficat, 8 Mai 2016 | 3931 vizualizari

 

  Azi am facut pate din ficat de pui, in special pentru Daria. Pe Alex nu reusesc sa-l conving sa manance ficatei sub nicio forma. Dar Daria mananca orice, din fericire. :) Numai ca am observat ca s-a cam saturat/plictisit de ficateii pe care ii gateam in fiecare saptamana si am zis ca ar trebui sa schimb ceva, asa ca i-am facut pate. Chiar nu stiu de ce n-am facut pana acum pate de ficat. E foarte bun, cremos, gustos si mult mai sanatos decat cel din comert, asa ca va recomand si voua sa-l incercati. Varianta mea e una destul de simpla, nu foarte condimentata pentru ca dupa cum spuneam mai sus, l-am facut indeosebi pentru Daria, dar voi puteti sa il mai imbunatatiti daca nu va place asa cum l-am facut eu.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -500 g ficatei de pui
  • -1 ceapa
  • -1 catel de usturoi
  • -sare -piper
  • -1/2 lingurita zahar
  • -200 ml supa de pui sau apa
  • -150-200 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui:

Ficateii se spala si se curata de pielite/vene si ce mai au pe acolo. :P Atentie sa nu ramana vreo punguta cu fiere. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 50 g unt. Se adauga si ficateii curatati si spalati si se calesc pana isi schimba culoarea. Apoi se pune supa de pui sau apa si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. (Eu i-am fiert cam o jumatate de ora, avand in vedere ca i-am dat si bebelinei, dar 15 minute sunt mai mult decat suficiente). Cand sunt gata, ficateii impreuna cu sosul format se pun intr-un bol, se adauga sarea, piperul si 100 g unt si se mixeaza cu blenderul vertical pana cand rezulta o crema spumoasa. Se poate adauga boia de ardei pentru o culoare mai frumoasa, dar eu eu nu am avut decat boia iute si n-am pus. Se toarna pateul (care asa cald e destul de lichid, dar se va intari dupa racire) in borcanase sau in orice vas va place, se acopera cu capace si se pun in frigider sa se raceasca. Dupa aproximativ 15-20 minute se scot si se toarna deasupra 50 g unt topit. Untul va sigila pateul si nu ii va permite sa se oxideze si isi schimbe culoarea. Nu pot sa va spun cat timp se poate pastra exact, dar banuiesc ca nu mai mult de 3-4 zile. Mie mi-au iesit doua boluri dupa cum se poate vedea in poze.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

jolygina 1

08.05.2016, 23:34

sanatos decat cel cumparat

kytz 1

21.09.2017, 12:34

Foarte bun!

Criss 1

29.09.2017, 14:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de pui