Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie

de TVPaprika in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2013 | 5515 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0,25 kg ficat de pui
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 legătură de rozmarin
  • 0,15 kg ceapă
  • 0,05 kg usturoi
  • 0,1 kg unt
  • 0,1 l ulei de măsline
  • 4 cepe roșii
  • 4 cl oțet balsamic
  • 300 ml vin roșu
  • 1 pumn de stafide ghimbir proaspăt
  • 0,3 l vin Ruby Porto
  • Sare, piper,
  • 6 felii de baghetă sau pâine ciabatta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie:

Punem la fiert 200 ml de vin de Ruby Porto cu o jumătate de ceapă mărunțită, câțiva căței de usturoi, cimbrul proaspăt și rozmarin. La fierbere scădem cantitatea de lichid la o treime în timp de circa un sfert de oră.

Între timp, într-o lingură de unt și una de ulei de măsline începem să călim patru cepe roșii tăiate felii, la care mai adăugăm cimbru proaspăt, 4 cl oțet balsamic, 300 ml vin roșu, un pic de sare, un pumn de stafide și câteva felii de ghimbir. Fierbem până ajunge de consistența unui gem/unei paste.

Mărunțim și cealaltă jumătate din ceapa roșie împreună cu 3 căței de usturoi, prăjim la flacără mare ficatul de pui într-un pic de unt și ulei de măsline, adăugăm ceapa, le mai prăjim împreună timp de 1-2 minute, după care strecurăm mixtura de vin de porto și condimente peste acestea, și mixăm totul cu un robot de bucătărie. Pateul îl servim pe feliile de baghetă prăjite, și punem lângă acestea gemul pastă de ceapă roșie.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu vin de Porto și pastă de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

la 15:51

Chec cu lamaie reteta de desert rapid, aromat si delicios

ieri la 22:16

Tarta cu cirese si ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 19:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute