Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 4244 vizualizari

 

Nu de mult am descoperit blogul Cristinei Mazilu ( http://chez.mazilique.ro/), datorita unui interviu din paginile lui Papabun; curiozitatea m-a dus pe blogul ei s-am gasit numai retete una si una. Niciodata nu m-a tentat nicio reteta de pateu, dar ce am gasit pe paginuta ei, m-a facut sa incerc aceasta reteta si ii multumesc mult. Nu va pot zce cum au papat copiii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr stafide
  • 100 ml  vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc
  • 60 gr unt
  • sare
  • piper
  • putina boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide:

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua.


Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de stafide, pe care le punem intr-o cescuta, le acoperim cu vinul si le dam la microunde sau le punem la foc mic intr-un ibric.


Le lasi pana se umfla.


Ficatelul il pui in cana de la blender sau la robot si mixezi bine cu tot ce mai era in tigaie.


Adaugi apoi smantana si vreo 3 linguri din vinul de la stafide, sare, piper, boia si pasezi pana obtii o pasta fina.


Va iesi o compozitie molicica dar nu te speria, se va intari perfect dupa ce o dai la frigider.


pentru un aspect frumos am urmat in continuare pasii prezentati de Cristina.


Am tapetat o cescuta cu folie alimentara, am asezat cateva stafide iar apoi am pus pasta de ficatei.


Am dat-o la frigider si am rasturnat-o a doua zi.


E de mirat c-am avut rabdare, nu?:))


asta pentru ca ne-a ramas destul sa papam :d.


Personal..cred ca l-as face chiar mai condimentat si daca as papa numai eu as amesteca si stafidele in pasta, E DEMENTIAL GUSTUL, dar copii nu le accepta :))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Sylia, chiar e .tot Cristina zicea ca se pastreaza 2 zile la frigider si o luna in congelator. Noi am papat seara (cu exceptia sotului care nu se impaca cu ficatelul) si dimineata a zis Mona (desi papase foarte bine) :iaaar de asta? )

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Bunica , chiar ca-s pupaciosi .multumesc

epurasha2bb 1

20.06.2010, 20:07

Sylvia si eu sut tare curioasa de dulceata aia de ceapa de care zici cu pate foie gras!abia astept amanunte!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Barcute"oua umplute cu pateu si ciuperci"