Pavlova cu fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 6 Feb 2016 | 715 vizualizari

 

Astazi 6 februarie este Ziua nationala in Noua Zeelanda - Ziua Waitangi.
Cu aceasta ocazie va prezint desertul lor traditional- prajitura Pavlova- un deliciu.
 
Pavlova este o prajitura devenita traditionala in Australia si Noua Zeelanda, tari ce isi disputa originea desertului. Este un desert usor, avand o baza de bezea umpluta cu frisca si ornata de obicei cu fructe de padure sau kiwi.
Prajitura a fost creata ca un omagiu adus balerinei Anna Matveyevna Pavlova, in timpul turneelor ei din anii 1920, in Australia si Noua Zeelanda. Desi reteta este relativ noua, nu se stie cu certitudine cine este inventatorul ei.
Conform biografiei Annei Matveyevna Pavlova, scrisa de Keith Money, desertul a fost creat de catre chef-ul unui hotel din Wellington, Noua Zeelanda, in 1926, cand celebra balerina era in turneu. Forma prajiturii ar fi inspirata din costumatia ei de scena.
Tot din 1926 dateaza si o reteta de meringue (bezea) cu umplutura de fructe, publicata de E. Futter intr-o carte de bucate din Noua Zeelanda, reteta foarte asemanatoare cu Pavlova.
Conform prof. Helen Leach, antropolog culinar la Universitatea din Ontago, Noua Zeelanda, prima reteta care sa contina atat ingredientele cat si numele actualei prajituri Pavlova, a fost publicata in 1929 in Revista rurala a Noii Zeelande.
De cealalta parte, australienii afirma ca Pavlova ar fi fost inventata in 1935 de catre chef  Herbert Sachse, la hotelul Esplanade din Perth, fiind initial o prajitura consumata la ceaiurile de dupa-amiaza. Numele desertului ar fi fost stabilit in cadrul unei reuniuni unde a fost servita iar unul dintre oaspeti ar fi afirmat: „Este la fel de usoara ca Pavlova”.
sursa: foodstory.stirileprotv.ro

 

INGREDIENTE

Bezea :

  • 3 albușuri de ou
  • 55 g de zahăr pudră
  • 55 g zahăr tos
  • 1 lingura de zahar vanilat

Frisca :

  • 20 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahăr
  • vanilie pudra

200-300 g fructe de padure 1 kiwi din Noua Zeelanda :)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat.


Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.


Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.


Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Facem un cerc de cca 18 cm, apoi trasam si ridicam marginile.


Dam la cuptorul preincalzit la 110°C pentru 1h10- 1h20 minute.


Lasati-o sa se raceasca in cuptor.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.


Adaugam treptat zaharul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.


Păstrați la rece.


Montare:


Puneti un strat fin de frisca , acoperiti cu fructe de padure.


Depuneti restul de frisca si decorati cu fructe de padure si cu kiwi-ul neo-zeelandez.


Puteti servi .


Poftă bună !!!


 

TIPS-URI

1

se poate pune si crema de vanilie- acoperiti apoi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu 1

06.02.2016, 21:41

Super!

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 09:20

MotanLaOale 1

09.02.2016, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mere cu ciocolata