Penne alla boscaiola

de alexana2008 in Paste, 19 Mar 2011 | 14686 vizualizari

 

o reteta simpla, f gustoasa dar si putin cam "grea" :) pt cei obisnuiti cu mancarea "light".

 

INGREDIENTE

  • kaiser
  • funghi porcini/ ghebe
  • 100 gr mazare
  • 1 ceapa potrivita
  • 500 gr smantana
  • 1 pahar vin alb
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne alla boscaiola:

Se taie kaiserul cubulete, ceapa marunt si se rumenesc impreuna in 2 lg ulei de masline.

se adauga ciupercile (funghi porcini sau ghebe) si se calesc pana se evapora apa lasata de ele.

adaugati mazarea iar dupa 5 min paharul de vin alb -demisec.

dupa ce se evapora si vinul adaugati smantana si amestecati incet sa nu faca cocoloase (nu folositi smantana de gatit).

Lasati la foc potrivit sa fiarba cca 15 minute apoi adaugati putin parmezan ras...mai lasati sosul pe foc cca 10 min.

Fierbeti pastele (pene, rigatoni, fusilli) cu un minut mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Nu folositi paste ieftine! cautati paste cu timp de fierbere mare. IMPORTANT ! Nu clatiti pastele sub jet de apa !

Adaugati sosul peste paste si serviti cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne alla boscaiola" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si ton