Penne con ragu' di salsiccia (carnati)

de remy_81 in Penne, 11 Ian 2013 | 5594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carnati proaspeti (neafumati)
  • 500 ml suc de rosii
  • 50 gr de unt
  • 100 ml vin alb demisec
  • o lingura rasa de zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne con ragu' di salsiccia (carnati):

Prima operatiune este sa scoatem carnea asa cum se vede in imagine. Poate va intrebati de ce nu am folosi direct carne tocata. Se face in ambele moduri doar ca gustul este diferit. Untul se pune intr-o tigae inalta pe foc si se lasa sa se topeasca. Se adauga carnea  si cu o paleta se marunteste. In momentul in care carnea si-a schimbat putin culoarea se adauga vinul si se lasa pana se evapora. Punem sucul de rosii si se lasa cam o ora sa fiarba. Din cand in cand sucul va scade deci vom adauga cate 2 linguri de apa calda de fiecare data, cam la un interval de 10 minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata nu se mai adauga apa. Se pune zaharul, sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute. In timp ce se prepara se amesteca din cand-in-cand sa nu se arda.

In functie de cate portii doriti se pune apa intr-o oala se pune la fiert si cand a  dat in clocot se pun pastele (150-200gr/portie) si sare la fel in functie de cate portii doriti sau dupa gust. Pasta nu trebuie sa fie foarte fiarta. Respectati indicatia de pe ambalaj.

Deasupra se poate presara parmezan, sau telemea de vaca. Eu am pus putin unt, mie asa imi place.

POFTA BUNA.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne con ragu' di salsiccia (carnati)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella