Penne con ragu' di salsiccia (carnati)

de remy_81 in Penne, 11 Ian 2013 | 2709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carnati proaspeti (neafumati)
  • 500 ml suc de rosii
  • 50 gr de unt
  • 100 ml vin alb demisec
  • o lingura rasa de zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne con ragu' di salsiccia (carnati):

Prima operatiune este sa scoatem carnea asa cum se vede in imagine. Poate va intrebati de ce nu am folosi direct carne tocata. Se face in ambele moduri doar ca gustul este diferit. Untul se pune intr-o tigae inalta pe foc si se lasa sa se topeasca. Se adauga carnea  si cu o paleta se marunteste. In momentul in care carnea si-a schimbat putin culoarea se adauga vinul si se lasa pana se evapora. Punem sucul de rosii si se lasa cam o ora sa fiarba. Din cand in cand sucul va scade deci vom adauga cate 2 linguri de apa calda de fiecare data, cam la un interval de 10 minute. Cu 10 minute inainte sa fie gata nu se mai adauga apa. Se pune zaharul, sare si piper dupa gust si se mai lasa 5 minute. In timp ce se prepara se amesteca din cand-in-cand sa nu se arda.

In functie de cate portii doriti se pune apa intr-o oala se pune la fiert si cand a  dat in clocot se pun pastele (150-200gr/portie) si sare la fel in functie de cate portii doriti sau dupa gust. Pasta nu trebuie sa fie foarte fiarta. Respectati indicatia de pe ambalaj.

Deasupra se poate presara parmezan, sau telemea de vaca. Eu am pus putin unt, mie asa imi place.

POFTA BUNA.  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne con ragu' di salsiccia (carnati)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-0
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-1
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-2
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-3
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-4
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-5
Penne con ragu' di salsiccia (carnati)-6

COMENTARII (16)

remy_81

remy_81 1

12.01.2013, 09:40

Multumesc

angyb

angyb 1

12.01.2013, 10:08

Sim0na

Sim0na 1

12.01.2013, 12:14

arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!