Pere cu sos de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 21 Aug 2010 | 3358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari
  • 50 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie

Ptr. sos:

  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos.

Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie, apoi se toarna peste pere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de aprox. 30 de minute, timp in care se stropesc perele cu sirop de cateva ori.

Se verifica cu furculita daca sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa la racit, eventual se scot pe un platou si se pun la frigider.

Se amesteca bine zaharul cu laptele, se adauga cacaua si amidonul si se fierb pana cand se ingroasa sosul amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se lasa la racit (eu n-am avut atata rabdare:D). 

Se taie jumatatile de pere in fasii pe lungime, se pun in farfurii si se desfac sub forma de evantai, apoi se stropesc cu sos si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Corinuta 1

22.08.2010, 23:56

Mena

Corinuta 1

22.08.2010, 23:57

Nu mai am Nadina....ca am avut si musafiri la ele

Corinuta 1

22.08.2010, 23:58

Gina, Mersi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza