Pere umplute in foietaj

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 7559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr migdale macinate
  • 3 linguri miere albine
  • 1/2 l vin alb
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • 1 galbenus
  • frunze menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere umplute in foietaj:

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.

Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.

Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .

Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere

Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .

Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.

Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .

Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .

Lasati sa se raceasca apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert pere umplute, imbracate in foietaj