Pere umplute in foietaj

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr migdale macinate
  • 3 linguri miere albine
  • 1/2 l vin alb
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • 1 galbenus
  • frunze menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere umplute in foietaj:

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.


Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.


Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.


Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .


Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere


Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .


Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.


Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .


Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .


Lasati sa se raceasca apoi serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

19.03.2013, 14:54

vio_dreams 1

23.03.2013, 03:51

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 09:36

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake - 2 ani de bucataras :)