Peste avat cu cartofi- la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 21 Iun 2015 | 9659 vizualizari

 

Astazi am avut la masa peste avat . Avatul este un peste rapitor de apa dulce ,ca si forma seamana cu crapul dar ca si carne aduce mai mult catre salau . Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean , peste-tiganesc ,valcan sau peste-cu-sapte -nume.
M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe un site italian .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg avat curatat fara cap
  • 1 kg cartofi noi fierti
  • 4 cepe rosii
  • 4 rosii
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 crenguta cimbru verde
  • cimbrisor verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste avat cu cartofi- la cuptor:

  1. Pestele curatat si spalat se pune intr-o tava de yena . Se sareaza , se pipareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si in interior se pune crenguta de cimbru .
  2. Ceapa rosie curatata , spalata , se taie rondele .
  3. Distribuiti ceapa sub , in si peste peste .
  4. Rosiile se spala, se feliaza si se aseaza peste peste . Mai asezati cateva inele de ceapa si sarati .
  5. In jurul  avatului se aseaza carofiorii fierti intregi [ daca sunt mari se taie jumatati]. Sarati  cartofii .
  6. Stropiti cu ulei de masline si dati la cuptorul incins 30 minute .
  7. Serviti preparatul cu cimbrisor verde si busuioc presarat deasupra .

TIPS-URI

1

Foarte bine merge la peste un vin alb demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste avat cu cartofi- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Caras romanesc la gratar