Peste la cuptor

de -Licurici- in Crap / Caras, 20 Iul 2015 | 7193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 pesti mici (caras, babusca)
  • 1 catel de usturoi
  • 80g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lime
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • sare
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

  • Pestii se spala, se curata de cap, coada si aripi, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie si se presare cu sare pe ambele parti.
  • Morcovul l-am taiat rondele, iar rosia cubulete.
  • Am pus pestii intr-un vas termorezistent, i-am umplut cu rondelele de morcov si i-am stropit cu zeama de la lamai.
  • Untul l-am taiat cubulete si l-am pus la topit, pentru 1 min,  impreuna cu usturoiul pisat.
  • Am adaugat untul topit peste peste si l-am bagat in cuptorul incins, pentru 5-7 min, apoi am adaugat vinul amestecat cu apa (un pahar cu 100ml vin, restul apa).
  • Dupa 15 min, am adaugat si cubuletele de rosie, apoi l-am mai lasat 10min.
  • L-am servit cu patrunjel tocat si felii de lime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la gratar cu sos de usturoi