Peste prajit cu garnitura de spanac

de marcela1979 in Crap / Caras, 12 Dec 2012 | 7232 vizualizari

 

Pentru dezlegare la peste

 

INGREDIENTE

  • un crap de vreo 2 kg
  • 5 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • condiment pentru peste
  • piper
  • vegeta
  • faina de malai
  • ulei pentru prajit
  • 500 gr spanac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu garnitura de spanac:

Pestele se curata de solzi, se scot maruntaiele si se spala. Se taie in bucati potrivite, se pun intr-un castron, se presara cu condiment de peste, putina vegeta, piper, niste catei de usturoi taiati feliute, foi de dafin rupte in bucati si se lasa vreo 2-3 ore sa se intrepatrunda gusturile. Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se iau bucatile de peste se dau prin faina de malai si se prajesc in uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana se rumenesc, la foc mic, apoi se scot pe o farfurie.

Spanacul se curata, se spala si se opareste in apa cu sare. Se scurge si se taie in bucati. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei, se pun 2 catei de usturoi felii, se lasa sa se caleasca si apoi se pune spanacul si se amesteca. Se mai pun 50 ml de apa si se lasa pe foc 5 minute amestecand incontinuu. Se adauga sare si piper dupa gust. Pe o farfurie se pune spanac si 2 bucati de peste prajit.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu garnitura de spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu mamaliga si usturoi verde