Piept de curcan cu sos de rodii

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 21 Ian 2012 | 5346 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura de curcan:

  • 400 gr piept de curcan dezosat
  • sare
  • piper alb
  • boia dulce
  • ierburi de Provance
  • coriandru boabe
  • ulei de masline

Sos de rodii:

  • 1/2 rodie mare ( 290 gr)
  • 100 ml sampanie
  • 50 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • nucsoara macinata
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa aproximativ 15 minute am adaugat un pahar de apa si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 1 ora la 200 grade Celsius. Pentru sos am pus la fiert sampania impreuna cu sucul de portocale (bio). Cand au inceput sa fiarba am adaugat nucsoara, ghimbirul si scortisoara macinata si am lasat sa scada putin lichidul. Rodia pe care am folosit-o a fost foarte mare si am utilizat doar jumatate, ceea ce a insemnat 290 de grame. Am stors rodia cu mana si am folosit sucul rezultat si bobitele care au cazut, restul de bobite nu le-am mai desfacut din coaja. Cand sosul de sampanie si portocale a scazut aproape la jumatate am adaugat sucul si bobitele de rodie. Imediat am amestecat 1 lingurita de faina cu 3 linguri de apa si am adaugat la sos. Am lasat sa fiarba pana cand a devenit ceva mai consistent sosul. Noi am servit alaturi de brocoli fiert peste care am pus putin unt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Lau

Lau 1

22.01.2012, 11:35

vin la masa

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:43

alldaycooking

alldaycooking 1

22.01.2012, 16:15

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!