Piept de rata cu portocale

de Oana in Rata, 1 Feb 2010 | 16622 vizualizari

 

Reteta by Irina

 

INGREDIENTE

  • un piept de rata
  • 100 g unt
  • un pahar vin alb
  • 2 portocale
  • zeama de la o jumatate de  lamaie
  • zeama de la o portocala
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale:

Pieptul de rata se dezoseaza si se cresteaza pielea in forma de romburi, se spala si se usuca cu servetele de hartie. Se topesc 50 g unt intr-o tigaie, apoi se adauga pieptul de rata cu pielea in jos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se rumeneasca usor. Se intoarce pe partea cealalta, se adauga vinul si sucul de la portocala si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.


Intr-o alta tigaie se topeste untul ramas, se adauga cele doua portocale curatate de coaja si taiate rondele, se presara cu zahar si sucul de lamaie, apoi se lasa sa scada.


Se rastoarna carnea de rata si sosul peste portocale si se mai lasa putin la foc (la mine s-a caramelizat putin, dar a fost divin!).


Am servit cu orez simplu, un deliciu!



Aici este si reteta Irinei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Raluca87 1

01.12.2010, 17:38

Cred ca e foarte buna rata cu portocale...o sa incerc si eu reteta.Ca sa iasa super frageda carnea cat ar trebui sa o fierb in vin si suc de portocala?Si vinul alb ar trebui sa fie dulce, nu?multumesc

Oana 1

01.12.2010, 22:03

Raluca, da trebuie inabusita la foc mic in suc de portocala si vin. Merge bine un vin demidulce, daca iti place, noi preferam vinurile dulci

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:52

apetisant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza cu piept de rata