Piftie de curcan

de ianculubita in Curcan, 13 Dec 2013 | 2731 vizualizari

 

Dragilor,in aceste zile va voi prezenta cateva din preparatele pe care le fac eu in fiecare an de Sarbatori;as fi inceput cu toba (preferata mea) dar aveti reteta,de asemenea si reteta de carnati;acum va prezint reteta mea de pifie de curcan,mult mai sanatoasa dar voi stiti deja.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga amestec pentru racituri din comert sau
  • 1 punga cu gheare de pasare(pentru gelatina)
  • 2 aripi de curcan
  • 500 g amestec de pipote si inimi(optional)
  • legume pentru supa (morcov,ceapa,pastarnac)
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ardei iute rosu (optional)
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • oua fierte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Ghiarele curatate,spalate,le punem in oala de 8l impreuna cu restul ingredientelor curatate,spalate,1lingura cu sare,dafin,ardei iute si apa bineinteles;lasam sa fiarba incet si cu capac spumuind,pana cand apa a ajuns la jumatate iar carnea se desprinde de oase;strecuram totul,in supa adaugam usturoiul bine pisat,amestecam lasam doar 1-2clocote,strecuram din nou si lasam deoparte;potrivim supa de gust apoi cu cateva servetele de hartie,adunam toata grasimea care s-a adunat deasupra pana ramane limpede.


In diferite boluri punem rondele de oua fierte sau ori ce doreste fiecare apoi cu grija turnam supa apoi lasam la rece pana ce racitura se prinde

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ianculubita 1

14.12.2013, 10:38

abstract01 1

15.12.2013, 15:27

ianculubita 1

17.12.2013, 09:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan