Piftie de porc a la Nico

de nico15 in Porc, 3 Ian 2011 | 6363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cap porc 1.650 kg
  • Picioare 0.690 kg
  • Pulpa porc 0.300 kg
  • Telina 0.100 kg
  • Morcov 0.100 kg
  • Pastarnac 0.100 kg
  • Sorici 0.400 kg
  • Piper boabe
  • Usturoi 2-3 capatani    
  • Substanta de limpezit:
  • Albusuri de ou 3-4
  • Piper boabe
  • Frunze de dafin
  • 3 linguri de otet nediluat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc a la Nico:

Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se adauga si legumele si se lasa sa fiarba se poate pune capacul la oala. Se lasa sa fiarba inca 4-5 ore, se observa cand este scazuta suficient, atunci cand carnea va cadea dupa oase, piftia este aproape gata si se va trece la ultimele detalii dupa cum urmeaza.


Se scoate carnea si va ramane decat zeama de la carnea fiarta, se adauga substanta de limpezit, lasandu-se sa mai fiarba 15-20 de minute pentru a putea fi prinse toate impuritatile, dupa care aceasta se va ridica la suprafata si se va arunca, iar lichidul rezultat va fi limpede si curat.


Daca exista grasime in exces aceasta se va aduna, se va strecura zeama, se va adauga usturoiul pisat bine si se va “vantura” zeama de la piftie, operatia se va repeta de 3-4 ori.


Separat trecem la indepartarea oaselor rezultate in urma fierberii ingredientelor de la piftie, alegem carnea si pastram morcovii fierti, care vor fi taiati in rondele si folositi pentru diverse ornamente.


Punem 2-3 ou la fiert, acestea vor fi fierte tare, dupa care se vor curata si taiate tot rondele.


Dupa ce am pregatit carnea in diferitele forme pe care le avem se va adauga si supa(zeama rezultata in urma fierberii) se vor decora cat mai interesant platourile, si se va da la rece.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 01:34

ce pofta i-mi faci

MotanLaOale 1

04.01.2011, 10:31

vanilla 1

04.01.2011, 11:11

FOARTE INTERESANT!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc- Racitura