Piftie de porc a la Nico

de nico15 in Porc, 3 Ian 2011 | 12368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cap porc 1.650 kg
  • Picioare 0.690 kg
  • Pulpa porc 0.300 kg
  • Telina 0.100 kg
  • Morcov 0.100 kg
  • Pastarnac 0.100 kg
  • Sorici 0.400 kg
  • Piper boabe
  • Usturoi 2-3 capatani    
  • Substanta de limpezit:
  • Albusuri de ou 3-4
  • Piper boabe
  • Frunze de dafin
  • 3 linguri de otet nediluat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc a la Nico:

 Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se adauga si legumele si se lasa sa fiarba se poate pune capacul la oala. Se lasa sa fiarba inca 4-5 ore, se observa cand este scazuta suficient, atunci cand carnea va cadea dupa oase, piftia este aproape gata si se va trece la ultimele detalii dupa cum urmeaza.

Se scoate carnea si va ramane decat zeama de la carnea fiarta, se adauga substanta de limpezit, lasandu-se sa mai fiarba 15-20 de minute pentru a putea fi prinse toate impuritatile, dupa care aceasta se va ridica la suprafata si se va arunca, iar lichidul rezultat va fi limpede si curat.

Daca exista grasime in exces aceasta se va aduna, se va strecura zeama, se va adauga usturoiul pisat bine si se va “vantura” zeama de la piftie, operatia se va repeta de 3-4 ori.

Separat trecem la indepartarea oaselor rezultate in urma fierberii ingredientelor de la piftie, alegem carnea si pastram morcovii fierti, care vor fi taiati in rondele si folositi pentru diverse ornamente.

Punem 2-3 ou la fiert, acestea vor fi fierte tare, dupa care se vor curata si taiate tot rondele.

Dupa ce am pregatit carnea in diferitele forme pe care le avem se va adauga si supa(zeama rezultata in urma fierberii) se vor decora cat mai interesant platourile, si se va da la rece.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 01:34

ce pofta i-mi faci

MotanLaOale 1

04.01.2011, 10:31

vanilla 1

04.01.2011, 11:11

FOARTE INTERESANT!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Racitura cu carne de porc