Piftie de porc si curcan

de Zamfira in Porc, 30 Dec 2013 | 4721 vizualizari

 

Piftia sau racitura este un preparat care nu lipseste niciodata de la masa de Craciun sau Anul Nou. V-am adus o piftie dupa reteta ardeleneasca in care combinatia de porc si curcan este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de porc
  • 2 aripi de curcan
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 4-5 foi dafin
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 1 lingura sare dura
  • apa(3 l) cat sa acopere carnea
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc si curcan:

Se curata picioarele de porc (se rad bine cu cutitul) si se parlesc putin la flacara deschisa, apoi se spala foarte bine sub un jet puternic de apa. Se curata si se spala aripile de curcan. Se pun la fiert la foc mic apoi se spumeaza si abia apoi se pun restul de ingrediente. Cepele si usturoiul se spala (cu coaja cu tot) se taie doar mustatile si se pun in zeama intregi. Adaugam sare, piper boabe si foile de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic: 5-6 ore. Se acopera vasul cu un capac, lasand numai la o margine cratita putin descoperita. Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase.


Cand au fiert se scot oasele si asezam in vase doar bucatile de carne. Se strecoara si se toarna zeama de carne.


Se pune la rece sa se inchege. Cand s-a racit presaram deasupra boia dulce.


Poate fi servita cu salata de ceapa rosie si otet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc si curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Zamfira 1

30.12.2013, 19:07

MotanLaOale 1

30.12.2013, 19:53

Andreea Caroline 1

30.12.2013, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc