Piftie de pui

de angelika in Pui, 9 Ian 2013 | 3411 vizualizari

 

Piftia este o mancare traditionala romaneasca specifica sezonului rece.
Piftia de pui este recomadata in regimurile de slabit, deoarece contine putine calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 buchetele de conopida
  • 6 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin, sare, boabe de piper, delikat
  • pentru ornat ou fiert, castravete si gogosar murat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas se pune usturoiul pisat si gelatina preparata.


Aranjam in recipiente (farfurii, boluri, pahare...) modelul de legume ales si apoi carnea desfacuta de pe oase. Umplem cu zeama de supa strecurata. Daca avem putem pune si 2-3 frunze de patrunjel ptr.gust, dar si culoare. Se lasa la racit aprox. 2 ore. Se rastoarna formele pentru a se vedea modelul si limpezimea piftiei.


Se poate servi dimineata la mic dejun alaturi de o palinka.


POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

Piftia trebuie sa fiarba foarte incet, abia sa se vada bulele de aer.

2

Prima apa in care a fiert puiul se arunca, se spala oala si se pune din nou la fiert. Asa scapam de toxine.

3

2 plicuri de gelatina pentru 1 litru de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

09.01.2013, 18:34

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

nu am ami papat de pui

mihaelar63 1

22.02.2015, 23:45

Gustoasa si light

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Racituri de cocos