Piftie de pui

de angelika in Pui, 9 Ian 2013 | 3175 vizualizari

 

Piftia este o mancare traditionala romaneasca specifica sezonului rece.
Piftia de pui este recomadata in regimurile de slabit, deoarece contine putine calorii.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 buchetele de conopida
  • 6 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin, sare, boabe de piper, delikat
  • pentru ornat ou fiert, castravete si gogosar murat.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui:

Pentru inceput se portioneaza puiul, se spala bine si se pune la fiert. La prima spuma se scoate, se spala si se pune din nou la fiert impreuna cu morcovii, conopida, ceapa, foi de dafin. sare, piper, delikat. Cand carnea se desface de pe os, se scoate si se lasa sa se raceasca. In lichidul ramas se pune usturoiul pisat si gelatina preparata.


Aranjam in recipiente (farfurii, boluri, pahare...) modelul de legume ales si apoi carnea desfacuta de pe oase. Umplem cu zeama de supa strecurata. Daca avem putem pune si 2-3 frunze de patrunjel ptr.gust, dar si culoare. Se lasa la racit aprox. 2 ore. Se rastoarna formele pentru a se vedea modelul si limpezimea piftiei.


Se poate servi dimineata la mic dejun alaturi de o palinka.


POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

Piftia trebuie sa fiarba foarte incet, abia sa se vada bulele de aer.

2

Prima apa in care a fiert puiul se arunca, se spala oala si se pune din nou la fiert. Asa scapam de toxine.

3

2 plicuri de gelatina pentru 1 litru de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

09.01.2013, 18:34

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

nu am ami papat de pui

mihaelar63 1

22.02.2015, 23:45

Gustoasa si light

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Racituri de cocos