Pilaf

de nilgun in Mancaruri de post, 7 Iul 2013 | 3599 vizualizari

 

O reteta usoara...dar buna

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta si jumatate de orez
  • 4 cescute de apa
  • 2 morcovi
  • ceapa verde cateva bucatele
  • 4 rosii de gradina
  • 2 maini de bulgur sfaramat
  • sare
  • piper
  • chimen
  • ardei iute rosu uscat
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf:

Morcovii si ceapa se taie bucatele mici si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Peste se pune orezul , se caleste si acesta cateva minute dupa care se completeaza cu 3 cescute de apa, se pune sare, piper si chimen. Se mai lasa la fiert.

Rosiile se taie si ele cubulete si se pun peste orez. Se mai lasa la fiert, se pune si ardeiul iute tocat marunt si se fierbe , daca e nevoie se mai pune apa, am mai pus o cescuta.  Am pus si o cescuta de bulgur sfaramat. 

Cand orezul e moale e gata facut. Se pune patrunjel proaspat tocat.

Am servit cu gogosari, ultimii pe anul asta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci, la multicooker