Pilaf de orez cu pulpe de pui

de nadia in Pui, 17 Mar 2010 | 17980 vizualizari

 

O mancarica si o reteta clasica si simpla ce mie imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • -orez
  • -pulpe de pui
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -vegeta
  • -frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pulpe de pui:

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei.

Ceapa se curata si se taie marunt.

Morcovii curatati si dati pe razatoarea mica.

Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa si morcovii ,se sareaza si pipereaz si se lasa sa se caleasca bine. Cand sunt calite zarzavaturile se pune o lingurita de boia dulce si apa pana ce carnea este bine acoperita.Se adauga patrunjelul tacat marunt sau uscatsi se lasa sa fiarba la foc incet pana ce este fiarta carnea .Acoperiti cratita pentru a nu scadea prea mult apa.

Cand este carnea fiarta se adauga orezul( pentru a pune cantitatea exacta de orez pentru cantitatea de apa ce o avetiin cratita , puneti cu pumnul trasand o linie in diametrul cratitei pana ce se vede putin orezul din apa)

Gustati sa fie bine saratpentru ca orezul necesita mai multa sare, amestecati incet sa nu se sfarame carnea si bagati la cuptor la foc puternic pana ce se usuca pe deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela_sagi 1

21.05.2011, 14:49

nu am inteles cat orez trebuie sa pun!!!!
In rest arata super

bia_nik 1

11.03.2013, 12:02

Arata tare bine

ramonapufi 1

11.03.2013, 13:15

nu puteti in mare sa puneti o cantitate de orez , sa imi fac o idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu scarita marinata