Pipérade basquaise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2010 | 5851 vizualizari

 

E o reteta frantuzeasca, doar ca ouale nu le-am amestecat in mancare. Inspiratia: Euforia Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 2-4 oua
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii
  • 150 g sunca sau bacon
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper macinat
  • piper cayenne
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipérade basquaise:

Se taie sunca feliute si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei. Cand s-a rumenit bine pe toate partile, se scoate pe o farfurie si se mentine calda.


Se curata ceapa, se taie julien si se pune la prajit cateva minute. Se curata usturoiul, se taie felii, se adauga peste ceapa si se prajeste cca. un minut.


Se spala si se curata ardeii, se taie julien si se pun la prajit peste ceapa si usturoi. Se spala rosiile, se taie in patru si li se scoate miezul, apoi se feliaza si se adauga in tigaie. Se condimenteaza totul cu sare, piper si piper cayenne, se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute pana isi lasa zeama, apoi se ia capacul si se mai gateste asa cateva minute.


Se adauga sunca prajita, se sparg ouale, se pun deasupra, se sareaza si se pipereaza, se pune iar capacul si se lasa 4-5 minute.


Se serveste cu paine prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pipérade basquaise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ina 1

17.11.2010, 10:21

Da' mai stai locului, sa te ajung si eu in top

Corinuta 1

18.11.2010, 15:49

Ina, esti totala!

Cris2711 1

26.11.2011, 21:41

vai ce bunatate de mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Crochete de cascaval