Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana

de Catalina L in Pizza, 2 Iun 2017 | 282 vizualizari

 

Astazi este ziua nationala a Italiei.
În ziua de 2 iunie, cetățenii italieni sărbătoresc ziua națională a Italiei, zi în care, în anul 1946, a avut loc referendumul în urma căruia Italia a fost proclamată republică.Referendumul ce a stabilit forma de guvernământ a Italiei postbelice a avut loc timp de doua zile, 2 și 3 iunie 1946, italienii fiind chemați să aleagă una din cele două variante de organizare statală: republică sau monarhie. Acest referendum a reprezentat și ocazia cu care s-a folosit, pentru prima oara în Italia, votul universal. Rezultatele oficiale au fost anunțate pe data de 18 iunie: peste 12.700.000 de cetățeni italieni au votat în favoarea republicii, peste 10.700.000 în favoarea monarhiei și aproximativ 1.500.000 nu au votat sau au anulat votul. În urma acestor rezultate, Curtea Suprema a proclamat nașterea Republicii Italiene.
Cu ocazia acestei zile va prezint o tarta cu ansoa, ceapa, sos de rosii si usturoi din regiunea Liguria. Numele Piscialandrea vine de la legendarul Andrea Doria amiral de Gênes. Andrea Doria (născut în Liguria)  este un condotier. Este considerat ca restauratorul libertatii Genovese si ca unul dintre cei mai mari generali și cei mai buni marinari al epocii lui. In Franta exista o reteta asemanatoare la Pissaladière . Este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa. Este o tarta provensala cu aluat de paine, cu o pasta de ansoa (pissalat) si cu ceapa calita. In Italia, mai precis in regiunea Liguria, se adauga in plus sos de rosii si usturoi. Va prezint deci varianta liguriana. Ambele sunt delicioase.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/06/piscialandrea-tarta-cu-ansoa-italiana.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 g de faina
  • 2 linguri de drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml de apa calduta

Pentru garnitura:

  • 2 cepe mari
  • 16-20 fileuri de ansoa
  • 300 g de sos de rosii - de casa reteta aici
  • 12 masline negre
  • 4 catei de usturoi
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.


In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.


Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.


Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.



Intre timp, tocati ceapa si usturoiul.


Caliti-le in 2-3 linguri de ulei de masline.


Adaugati fileurile de ansoa (pastrati 6-8 pentru decorul final). Gatiti cateva minute, puneti un pic de sare si piper.


Incalziti cuptorul la 180° C.


Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.


Puneti sosul de rosii, adaugati apoi ceapa.


Decorati cu fileurile de ansoa rezervate si cu maslinele negre.


Presarati deasupra oregano.


Dati la cuptor timp de 30 de minute si serviti cald sau rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

alilianaa 1

02.06.2017, 20:56

arata foarte bine!

dantes 1

03.06.2017, 08:49

Super!

kytz 1

03.06.2017, 11:44

Ce mult îmi place!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarte flambée