Piure de cartofi cu usturoi (de post)

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Apr 2013 | 7521 vizualizari

 

Pireul cu usturoi fiert are un gust mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu usturoi (de post):

Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert


Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .


Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta preferata .Acum se adauga si uleiul care face pireul mai pufos .


Patrunjelul se marunteste si se incorporeaza in pireu .


Serviti cu salata de cruditati sau muraturi . Cine mananca de dulce alaturide friptura dorita .

 

TIPS-URI

1

Cartofi albi sunt mai fainosi mai potriviti pentru a fi gatiti pireu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu usturoi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.04.2013, 22:12

ce bun este in varianta de "nepost" ) merge si cu un pic de smantana, o nebunie

mihaelar63 1

07.04.2013, 22:49

Ai dreptate Laurici , mai ales ca acum spre primavara cartofii sunt mai dulcegi

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

N-am incercat pana acum.. dar cred ca-i bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne