Piure de cartofi cu usturoi (de post)

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Apr 2013 | 6887 vizualizari

 

Pireul cu usturoi fiert are un gust mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu usturoi (de post):

Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert


Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .


Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta preferata .Acum se adauga si uleiul care face pireul mai pufos .


Patrunjelul se marunteste si se incorporeaza in pireu .


Serviti cu salata de cruditati sau muraturi . Cine mananca de dulce alaturide friptura dorita .

 

TIPS-URI

1

Cartofi albi sunt mai fainosi mai potriviti pentru a fi gatiti pireu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu usturoi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.04.2013, 22:12

ce bun este in varianta de "nepost" ) merge si cu un pic de smantana, o nebunie

mihaelar63 1

07.04.2013, 22:49

Ai dreptate Laurici , mai ales ca acum spre primavara cartofii sunt mai dulcegi

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

N-am incercat pana acum.. dar cred ca-i bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci de roua in sos de smantana cu piure de cartofi