Piure de cartofi cu usturoi (de post)

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Apr 2013 | 6552 vizualizari

 

Pireul cu usturoi fiert are un gust mai altfel .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 maciulie usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu usturoi (de post):

Cartofi se curata se taie in sferturi si se spala .Se pun la fiert


Se curata usturoiul si se pune peste cartofi .


Cand cartofi sunt patrunsi se scurge apa de pe ei intr-un vas alaturat . Se zdrobesc adaugandu-se treptat apa in care au fiert pana ajung la consistenta preferata .Acum se adauga si uleiul care face pireul mai pufos .


Patrunjelul se marunteste si se incorporeaza in pireu .


Serviti cu salata de cruditati sau muraturi . Cine mananca de dulce alaturide friptura dorita .

 

TIPS-URI

1

Cartofi albi sunt mai fainosi mai potriviti pentru a fi gatiti pireu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu usturoi (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.04.2013, 22:12

ce bun este in varianta de "nepost" ) merge si cu un pic de smantana, o nebunie

mihaelar63 1

07.04.2013, 22:49

Ai dreptate Laurici , mai ales ca acum spre primavara cartofii sunt mai dulcegi

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

N-am incercat pana acum.. dar cred ca-i bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!