Pizza a la Grasu64

de grasu64 in Pizza, 1 Aug 2010 | 4338 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 600 g faina
  • - un pliculet drojdie uscata
  • - doua linguri ulei de masline
  • - o cana de apa calduta
  • - sare si 1/2 lingurita zahar
  • Topping:
  • - 300 g bacon
  • - 150-200 g salam crud uscat
  • - 200-300 g cascaval,de preferinta uscat
  • - suc de rosii
  • - masline fara samburi, cate vreti
  • - trei rosii
  • - doi ardei
  • - doua cepe mijlocii
  • - sare piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Grasu64:

Facem aluatul:
Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam, turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor.

Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim. Ungem aluatul cu suc de rosii.
Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta.

Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama.

Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa.

Radem si cascavalul ramas.

Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste.

Servim cu pofta si ketchup. Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Grasu64" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Laly 1

01.08.2010, 19:03

Bine ai venit printre bucatarasi,si la cat mai multe retete

Dana Cristea - pusikmea 1

04.08.2010, 16:41

asta da pizza, chair mi-e pofta

babi5 1

14.12.2014, 16:55

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza speciala cu...muraturi !