Pizza cu blat pufos

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Dec 2011 | 21229 vizualizari

 

Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • pt topping:
  • salam
  • cascaval
  • ciuperci la conserva
  • ketchup dulce/iute
  • ardei rosu

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Pregatim aluatul astfel:


Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1 ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).


Dupa ce a crescut frumos, ungem o tava cu ulei, luam aluatul si-l intindem cu mana direct in tava, ungem cu o lingura de ulei de masline, apoi cu ketchup, punem un strat de cascaval ras, pe urma salamul taiat feliute, ciupercutele, ardeiul si din nou un strat de cascaval ras.


Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 - 50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda alaturi de un pahar de cola rece!


 

TIPS-URI

1

Daca vreti ca blatul sa iasa mai pufos decat mi-a iesit mie, nu-l mai ungeti nici cu ulei, nici cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

28.12.2011, 15:45

Delicioasa!
Sarbatori Fericite!

lia maria 1

28.12.2011, 17:32

si eu am pofta de pizza si chiar acuma e aluatul la dospit pana o fac eu gust de la tine putin

diaconta 1

29.12.2011, 19:53

hi hi maine fac si eu,ca prea mi-e pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos, fara framantare