Pizza cu blat pufos

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 27 Dec 2011 | 26488 vizualizari

 

Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 150 - 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • pt topping:
  • salam
  • cascaval
  • ciuperci la conserva
  • ketchup dulce/iute
  • ardei rosu

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Pregatim aluatul astfel:

Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1 ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).

Dupa ce a crescut frumos, ungem o tava cu ulei, luam aluatul si-l intindem cu mana direct in tava, ungem cu o lingura de ulei de masline, apoi cu ketchup, punem un strat de cascaval ras, pe urma salamul taiat feliute, ciupercutele, ardeiul si din nou un strat de cascaval ras.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 - 50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda alaturi de un pahar de cola rece!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti ca blatul sa iasa mai pufos decat mi-a iesit mie, nu-l mai ungeti nici cu ulei, nici cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

28.12.2011, 15:45

Delicioasa!
Sarbatori Fericite!

lia maria 1

28.12.2011, 17:32

si eu am pofta de pizza si chiar acuma e aluatul la dospit pana o fac eu gust de la tine putin

diaconta 1

29.12.2011, 19:53

hi hi maine fac si eu,ca prea mi-e pofta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu blat pufos