Pizza cu maia

de Mitinita in Pizza, 24 Iul 2012 | 3051 vizualizari

 

Si mi-a trebuit sa incerc si maia. Chiar a iesit cea mai buna paine si pizza cu ea,dar cum nu e deloc un fix pix am bagat-o la congelator,poate la iarna mi se face iar dor de ea.

 

INGREDIENTE

  • 220 ml apa
  • 350 gr faina alba
  • 7 gr sare
  • 30 gr maia activa
  • 360 ml sos de pizza de casa
  • 300 gr cascaval ras
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu maia:

Intr-un bol se amesteca apa cu maia,apoi se adauga faina si se framanta un aluat. Se acopera bolul cu un prosop umed si se lasa deoparte 30 de minute.


Se adauga sarea aluatului si se framanta bine.


Se unge un vas rotund cu ulei si se aseaza aluatul pe care l-am format ca o minge.Se unge aluatul si deasupra cu putin ulei si se acopera bolul cu un capac sau cu o punga de plastic.


Se pune aluatul in frigider pentru 24 de ore,dar se poate tine acolo 6 zile.


A doua zi,scoatem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei o ora. Preincalzim cuptorul.


Pe masa de lucru intindem aluatul si il punem in tava. Punem deasupra sos de pizza de casa (sos de rosii,usturoi,ceapa calita,busuioc,oregano si ulei de masline) si cascaval ras.


Se da la cuptor si se coace cam 8-10 minute sau pana cand cascavalul incepe sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu maia" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

24.07.2012, 18:50

Buuun

iri_iri 1

24.07.2012, 22:21

vreau sa pap ca mi-ai facut pofta

mamaieelena 1

25.07.2012, 20:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
O pizza de te lingi pe degete