Pizza cu must, struguri si smochine

de Corinuta in Pizza, 28 Sep 2013 | 1199 vizualizari

 

Este o pizza mai aparte, am vazut pe net si mi-a placut mult, asa ca am zis sa o incerc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 200 g struguri
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 10 bobite struguri
  • 2-3 smochine
  • 2 linguri gem de fructe de soc
  • 125 g mozzarella
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu must, struguri si smochine:

Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut.


Se unge o forma de pizza cu unt. Se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie rotunda de 4 mm grosime. Se pune aluatul in tava si se mai lasa la dospit jumatate de ora, acoperit cu un prosop.


Dupa ce a dospit, ungem aluatul cu gem, punem peste el mozzarella rupta bucatele, bobitele de struguri si cateva felii de smochine.


Se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.


Se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui smochinele cu felii de prune, sau alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu must, struguri si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Lia_ 1

30.09.2013, 07:03

am si eu must acum ... tu ti-ai facut la robot in Germ? de unde ai must?

Corinuta 1

30.09.2013, 10:29

Am stors strugurii Lia, am improvizat, ce sa fac! Si am facut mai mult si a baut pitica

Oana 1

25.02.2014, 08:26

Ce bine arata!! E super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat din paine