Pizza cu pui și spanac

de Satisfyyourcravings in Pizza, 12 Apr 2013 | 1062 vizualizari

 

Spanacul oferă acestei pizza efectul răcoritor de care avea nevoie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguiță busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 1/2 piept de pui fără piele şi os, tăiat cuburi
  • 300 grame mozzarella
  • 35 grame spanac tânăr
  • 3 linguri ketchup făcut în casă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui și spanac:

Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.



Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.



Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.



După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită.



Bucăţile de pui se sărează şi se piperează şi se gătesc la foc mediu, până prind puţină culoare.



Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.



Se întinde ketchup de toată suprafaţa, apoi se aşează bucăţile de pui, iar la final mozzarella.



Se transferă aluatul pe o tavă și se introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când mozzarella s-a topit și are o culoare aurie.



Se lasă câteva minute la răcit, apoi se aşează frunzele de spanac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui și spanac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Aparat de vidare FFS005X

- 165 lei
1099.99 lei
934.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

12.04.2013, 20:19

Mie poate imi dai fara spanac

Sim0na 1

15.04.2013, 13:19

Si eu vreau o portie!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu piept de pui