Pizza cu pui și spanac

de Satisfyyourcravings in Pizza, 12 Apr 2013 | 843 vizualizari

 

Spanacul oferă acestei pizza efectul răcoritor de care avea nevoie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 500 grame făină
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguiță busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 1/2 piept de pui fără piele şi os, tăiat cuburi
  • 300 grame mozzarella
  • 35 grame spanac tânăr
  • 3 linguri ketchup făcut în casă
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui și spanac:

Drojdia se fărâmă într-o farfurie și se adaugă sarea. Se amestecă cu o furculiţă până se lichefiază.

Într-un bol se așează făina, se face o mică adâncitură în mijloc şi se adaugă drojdia, apa, zahărul, uleiul, oregano şibusuioc. Se amestecă până devine un aluat omogen. Pe o suprafaţă presărată cu făină, se frământă aluatul 10 minute.

Se aşează înapoi în bol şi se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la loc cald până îşi dublează volumul, aproximativ 1 oră.

După expirarea timpului, se împinge alutul în jos pentru a scoate aerul din el. Cu mâinile unse cu ulei de măsline se modelează aluatul în formă circulară de mărimea dorită.

Bucăţile de pui se sărează şi se piperează şi se gătesc la foc mediu, până prind puţină culoare.

Într-un wok se încălzește puțin ulei de măsline și se așează aluatul. Se gătește la foc mediu spre mare până când se formează mici bule pe suprafața aluatului, iar baza este fermă.

Se întinde ketchup de toată suprafaţa, apoi se aşează bucăţile de pui, iar la final mozzarella.

Se transferă aluatul pe o tavă și se introduce la cuptor, pe raftul superior, la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute sau până când mozzarella s-a topit și are o culoare aurie.

Se lasă câteva minute la răcit, apoi se aşează frunzele de spanac. 

 

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

12.04.2013, 20:19

Mie poate imi dai fara spanac

Sim0na

Sim0na 1

15.04.2013, 13:19

Si eu vreau o portie!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!