Pizza cu salata verde by Luk

de LUK in Pizza, 16 Ian 2011 | 2656 vizualizari

 

Nu m-as fi gandit vreodata ca pizza se poate manca si cu altceva decat cu sos de rosii...asta pana am incercat pizza cu salata si sos de smantana...

 

INGREDIENTE

Pt Aluat:

  • 300gr faina
  • 150ml lapte
  • 50ml ulei
  • un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita rasa de zahar

Pt topping:

  • ciuperci proaspete 5-6
  • 100gr sunca romaneasca taiata felii
  • 150gr bacon taiat felii subtiri
  • 150gr cascaval taiat cubulete
  • 7-8 frunze de salata verde spalata

Pt sosul de bulion

  • 3 linguri pasta de tomate
  • un vf de cutit de zahar
  • o lingurita de oregano
  • apa cat sa l subtiem(60-100ml)

Pt sosul de smantana:

  • 4 linguri de smantana
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salata verde by Luk:

Se pune intr-un pahar 30-40ml de lapte(din cantitatea totala) si se incalzeste putin.Se amesteca cu o lingurita de zahar si drojdia..asteptam s acreasca in pahar...intr-un castron punem faina,restul de lapte,uleiul,sarea apoi drojdia din pahar.Amestecam,framantam de cateva ori si lasam 40min la dospit..


Intre timp pregatim toppingul.Ciupercile se curata de coaja si se taie felii...baconul si sunca se taie cubulete...salata verde se taie fasii..


Preparam sosul de bulion.Pasta de tomate o amestecam cu apa,oregano,zaharul.


Sosul de smantana:usturoiul curatat il dam pe razatoarea mica si l amestecam cu smantana.


Aluatul dospit se pune in tava.Ungem aluatul cu sosul de bulion apoi punem ciupercile,sunca,baconul si bucatile de cascaval.Lasam cam 30 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade.


Pe bucatile de pizza punem salata verde taiata fasii si sosul de smantana.


Un deliciu!


 

TIPS-URI

1

cantitatile de sunca,bacon,ciuperci pot varia in functie de gusturi...si de marimea tavii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salata verde by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:21

interesanta

LUK 1

17.01.2011, 14:25

e pe incercate Motane

mirela0911 1

17.01.2011, 22:57

as incerca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza deliciosa