Pizza cu salata verde by Luk

de LUK in Pizza, 16 Ian 2011 | 6701 vizualizari

 

Nu m-as fi gandit vreodata ca pizza se poate manca si cu altceva decat cu sos de rosii...asta pana am incercat pizza cu salata si sos de smantana...

 

INGREDIENTE

Pt Aluat:

  • 300gr faina
  • 150ml lapte
  • 50ml ulei
  • un cub mic de drojdie
  • o lingurita de sare
  • o lingurita rasa de zahar

Pt topping:

  • ciuperci proaspete 5-6
  • 100gr sunca romaneasca taiata felii
  • 150gr bacon taiat felii subtiri
  • 150gr cascaval taiat cubulete
  • 7-8 frunze de salata verde spalata

Pt sosul de bulion

  • 3 linguri pasta de tomate
  • un vf de cutit de zahar
  • o lingurita de oregano
  • apa cat sa l subtiem(60-100ml)

Pt sosul de smantana:

  • 4 linguri de smantana
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salata verde by Luk:

 Se pune intr-un pahar 30-40ml de lapte(din cantitatea totala) si se incalzeste putin.Se amesteca cu o lingurita de zahar si drojdia..asteptam s acreasca in pahar...intr-un castron punem faina,restul de lapte,uleiul,sarea apoi drojdia din pahar.Amestecam,framantam de cateva ori si lasam 40min la dospit..

 Intre timp pregatim toppingul.Ciupercile se curata de coaja si se taie felii...baconul si sunca se taie cubulete...salata verde se taie fasii..

Preparam sosul de bulion.Pasta de tomate o amestecam cu apa,oregano,zaharul.

Sosul de smantana:usturoiul curatat il dam pe razatoarea mica si l amestecam cu smantana.

 Aluatul dospit se pune in tava.Ungem aluatul cu sosul de bulion apoi punem ciupercile,sunca,baconul si bucatile de cascaval.Lasam cam 30 min in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Pe bucatile de pizza punem salata verde taiata fasii si sosul de smantana.

Un deliciu!

 

TIPS-URI

1

cantitatile de sunca,bacon,ciuperci pot varia in functie de gusturi...si de marimea tavii..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salata verde by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

17.01.2011, 10:21

interesanta

LUK 1

17.01.2011, 14:25

e pe incercate Motane

mirela0911 1

17.01.2011, 22:57

as incerca si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa cu de toate