Tarta pe blat de focaccia

de adasev12 in Pizza, 16 Mar 2011 | 3698 vizualizari

 

aveam doua blaturi de focaccia in congelator...unul l-am facut zileletrecute simplu., cum scria pe pachet...dar rezultatul nu m-a satisfacut prea mult...si ultima bucata a ramas si s-a uscat...asa ca pe la doilea m-am gandit sa-l imbunatatesc putin...am cotrobait prin frigider si cu ce am gasit pe acolo a iesit un fel de pizzetta pana la urma, dar mult mai bun decat primul....

 

INGREDIENTE

  • o foaie blat de focaccia
  • 2-3 felii mai groase de sunca
  • o buc de mozzarella
  • 1 ou
  • o mana de parmigiano
  • o rosie potrivita
  • sare, piper, oregano, ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta pe blat de focaccia:

aluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si mozarella cubulete mici, am dat parmezanul pe razatoarea mica si am batut oul bine cu sare si piper...parmigiano ras l-am adaugat in ou....am pus cam multisor si era groasa compozitia asa ca am mai adaugat lapte....


dupa 20 min am intepat din loc in loc blatul cu o furculita, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat un strat de sare , am pus sunca si mozzarella si am apasat putin cu mana, ca sa intre in blat( blatul e f pufos...), am dat la cuptorul incins in prealabl la220 pt cateva minute( vreo 10...) pana s-a topit frumos mozzarella...am scos, am presarat omleta cu branza , am intins frumos peste toata suprafata si am dat iar la cuptor 10 min...in ultimele 5 min am adaugat si o rosie taiata felii deasupra...dar mai mult pt decor....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pe blat de focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adasev12 1

17.03.2011, 01:29

mihaela....multumesc
luk, miuta....

MotanLaOale 1

17.03.2011, 08:17

adry88 1

26.05.2011, 12:09

vreau si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Tarte flambée