Pizza cu ton

de simona72 in Pizza, 19 Feb 2013 | 3236 vizualizari

 

Copiilor le place f mult pizza, fiului meu ii place enorm, daca are vreun musafir neaparat pizza, asa ca azi am avut un baietel in vizita... si a iesit si o pizza cu ton.

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • jumatate de lingurita sare
  • o lingura zahar
  • o lingura ulei de masline
  • drojdie proaspata cit o nuca
  • pt sosul de rosii:
  • rosii la cutie
  • un praf de sare
  • 4-5 frunze de busuioc
  • piper
  • o lingurita de miere
  • pt sosul alb:
  • iaurt grecesc
  • un catel de usturoi
  • un praf de sare
  • o lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • pt umplut pizza:
  • o conserva de ton in ulei
  • masline negre feliate
  • zeama de lamaie
  • 150 gr cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ton:

Facem un aluat din toate ingredientele pe care le-am enumerat, il framintam, il lasam sa creasca 20 minute,il intindem in foaie subtire si-l punem in tava pt pizza.


Toate ingredientele de la sosul de rosii se pun in robot, se gusta, se adauga in functie de preferinte sare si piper si se pun vreo 4 linguri de sos pe blatul din tava. Nu am facut sos de rosii din toata conserva ci doar din jumatate


Dupa ce am pus sosul rosu radem cascavalul pe blatul de pizza, desfacem cutia de ton si punem din conserva cu lingurita in asa fel incit sa nu punem tot uleiul din conserva si sa distribuim uniform tonul pe suprafata de blat (mi-a mai ramas din tonul din conserva, nu l-am pus pe tot) Stropim cu zeama de lamaie pestele, imprastiem si niste felii de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade pt 12-15 minute.


Pizza cu ton s-a servit cu sos alb facut din ingredientele mentionate mai sus si cu ketchup dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

19.02.2013, 21:30

super

Alexandra Elena 1

20.02.2013, 13:28

imi place pizza cu ton

gaby_gabytza 1

21.02.2013, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza din blat cu susan