"Pizza" de cartofi

de Adele in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2015 | 3329 vizualizari

 

Precizez nu este o pizza clasica si reteta este originara din zona de sud a Italiei, mai precis Salerno, regiunea Campania. Despre reteta va pot spune, este destul de rapida si va poate ajuta sa faceti curat prin frigider :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi.
  • 2 oua.
  • 20 gr unt.
  • 100 gr mozzarela.
  • 3 linguri parmezan ras.
  • jambon.
  • sunca(pancetta).
  • salam uscata(Napoli sau Milano).
  • piper.
  • 50 gr fetta.
  • pesmet.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pizza" de cartofi:

Cartofii se curata ,se spala ,se taie cuburi si se pun la fiert. Intre timp se pregatesc restul ingredientelor ,se taie cuburi ,salamul,jambonul,sunca si mozzarela.

Cand cartofii sunt fierti se scot din apa ,se pun intr-un vas si se pregatesc ca pentru pireu, se adauga untul si se amesteca pana se topeste,dupa care se incorporeaza ouale,unul cate unul,se adauga si restul ingredientelor, amestecand bine, se potriveste de sare (doar daca este necesar) si pier.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu unt si pesmet,deasupra se presoara pesmet si se pun catvea felii subtiri d eunt.Se da la cuptor la 180°-200° pentru 15-20 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosii ingredientele pe care le preferiti sau pe cele care le aveti la indemana.

2

Se serveste atat calda cat si rece.

3

Se paote pregatii si in portii mai mcici ,folosind formele de muffins.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pizza" de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval