Pizza quattro formaggi

de FlaviaD in Pizza, 12 Oct 2013 | 1290 vizualizari

 

Sincera sa fiu niciodata n-am fost mare fan al pizzei quattro formaggi, dar acum cand am facut acasa dupa gusturile mele si cu ingrediente in cantitatile dorite de mine, parca mi-am schimbat total parerea despre ea.

 

INGREDIENTE

  • -200 g faina integrala
  • -1 cana de apa
  • -drojdie
  • -75 g cascaval afumat
  • -75 mozzarella
  • -75 emmentaler
  • -75 g parmezan
  • -tarate de grau
  • -ketch-up
  • -condimente (oregano, piper alb, chilli, chimion)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza quattro formaggi:

Pentru blat am procedat intocmai cum am procedat la "Pizza cu fructe de mare" – aveti descris acolo pe larg realizarea blatului.

Cat timp am lasat aluatul la dospit am dat pe razatoare cele 4 timpuri de branza. Eu am folosit mozzarella, cascaval afumat, branza emmentaler si parmezan.

 Am uns tava cu ulei si am presarat tarate de grau agitand bine de tot vasul pentru a se distribui uniform taratele. Blatul l-am modelat cu degetele in tava, nu am folosit sucitor ca sa-l intind – va fi nevoie sa va ungeti cu putin ulei pe maini sa faceti asta.

Am diluat putin ketch-up cu apa si am intins pe suprafata blatului. In acest moment am inceput sa presar pe toata suprafata blatului branza data pe razatoare, dar pe straturi. 

La suprafata am tras un praf de piper alb si unul de chilli si elementul surpriza de data aceasta a fost chimionul. Am presarat semintele de chimion si putin oregano. Am dat la cuptor pentru 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pizza quattro formaggi-0
Pizza quattro formaggi-1

COMENTARII (7)

simona72

simona72 1

13.10.2013, 08:54

Tare buna!!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

13.10.2013, 09:51

FlaviaD

FlaviaD 1

13.10.2013, 16:15

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05