Pizza surpriza

de mikidaniro in Pizza, 5 Apr 2012 | 4446 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate sub numele de pizza surpriza.Eu am mancat aceasta pizza,dar sub alta denumire.Italienii ii spun scacchi sau cel putin in partea de sud si le fac mult mai mici.Indiferent cum sunt,mici sau mari, indiferent cum se numeste,aceasta este o pizza delicioasa:)
Compozitia este pentru o tava cu diametru de 30 de cm.

 

INGREDIENTE

  • Blat pizza:
  • 400 g faina
  • 200 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 20 g drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 200 g sunca taraneasca fara grasime
  • 150 g cas afumat
  • 500-600 g spanac proaspat
  • 1 tija de praz de cca 40cm
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza surpriza:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul  putin cate putin pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul deoparte si ne apucam de umplutura.

Punem un vas incapator cu apa si sare pe foc.Cand apa a inceput sa clocoteasca punem spanacul curatat si spalat bine de tot si il lasam 2-3 min,apoi il scoatem intr-o sita si il trecem prin jet de apa rece si il lasam sa se scurga bine. Prazul il taiem rondele subtiri,iar sunculita fasii de lungimea unui deget,apoi le punem pe foc intr-o tigaie in care am pus uleiul.Le sotam 5-7 min.sau pana se rumeneste un pic sunculita.Cand este gata piperam si lasam deoparte.Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.Spanacul il stoarcem bine de apa cu ajutorul palmelor si il tocam.Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.

Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie rotunda cu diametru de 30 cm. Punem foaia in tava tapetata cu unt sau ulei in prealabil si adaugam peste ea un strat de cascaval(jumatate de cantitate)lasand spatiu 2 cm de la marginea foii,apoi spanacul,peste spanac amestecul cu sunculita si ultimul strat cascavalul ramas.Ungem cu apa marginea lasata libera,apoi intindem inca o foaie cu diametru de 32 cm. si o punem deasupra.Apasam bine marginile pentru a le lipi si le rasucim tragand din interior spre exterior(ca si cum am coase) pentru a obtine marginea pizzei.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de min. sau pana se rumeneste deasupra.

Se poate servi atat calda cat si rece.Noi am servit-o calda cu salata de rosii,iar marginea blatului a mers de minute cu sosul lasat de rosii:).

TIPS-URI

1

Sare nu puneti in umplutura decat daca este nevoie.Casul si sunculita sunt destul de sarate.

2

Puteti face portii individuale pentru picnic sau pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza surpriza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

lauratm 1

06.03.2013, 12:38

Ligia Bxl 1

23.07.2013, 17:39

fain arata,nu am mai vazut asa ceva

feliciacristea46 1

14.08.2013, 17:55

asta e placinta cu spanac, sau tarta, oricum cred ca e buna !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aluat clasic de pizza