Pizza turceasca

de mimmi in Pizza, 12 Feb 2012 | 4177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat :
  • 250 g faina alba,
  • 180 ml apa, 
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 1 lingurita zahar,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura ulei,
  • 250 g carne tocata amestec,
  • 150 g telemea sau cas,
  • 1 ceapa mica rosie,
  • praz,
  • 1 lingura pasta de ardei,
  • 1 ardei rosu,
  • 1 ardei iute,
  • masline
  • 1 lingura ulei,
  • oregano,busuioc,
  • sare dupa gust.
  • 1 ou pentru uns.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza turceasca:

Drojdia o amestecam cu zaharul si 50 ml apa calduta o lasam la inmuiat 10 minute. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua,pe margini punem sarea,uleiul si framantam un aluat elastic cu restul de apa. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pana dospeste aluatul,pregatim umplutura. Taiem ceapa,ardeiul rosu marunt si le calim intr-o lingura de ulei. Adaugam carnea tocata si le calim impreuna cu putina sare cca 10 minute. Acum adaugam prazul taiat rondele,pasta de ardei si 50 g telemea rasa,le amestecam pana se topeste telemeaua si le condimentam dupa gust cu busuios si oregano. Impartim aluatul in doua parti egale,intindem dintr-o bucata un dreptunghi(precum in img. de mai jos) Peste aluat,intindem 50 g telemea rasa,1/2 din compozitia de mai sus si impaturam pizza precum o barcuta. Asezam felii de ardeiu iute si masline si punem pizza intr-o tava pe hartie de copt. Procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat. Ungem pizza cu ou batut si dam la cuptor pentru cca 35-40 de minute.


Pofta Buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

deyutzky 1

13.02.2012, 10:21

ce bine arata

Mihaela11_jo 1

13.02.2012, 16:46

Foarte apetisanta
De ce ii spune pizza turceasca?

mimmi 1

15.02.2012, 19:31

Multumesc frumos!
Mihaela,reteta e de din Turcia si are un nume de la ei,eu am numit-o pizza turceasca e foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Pizza regala cu ou