Placinta cu branza sarata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2010 | 43240 vizualizari

 

Excelenta la cafea sau ca gustare, intre mese

 

INGREDIENTE

  Pentru coca:

  • cca 500 g faina
  • o cana cu apa rece
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri ulei

  Umplutura:  

  • branza  tare de oaie , data pe razatoare
  • 3-4 oua
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat

  Pentru gratinat:  

  • un ou
  • o cana de iaurt

   

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

 

Umplutura:

       Intr-un castron  batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat.

Coca:

       Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le  intindem cu facaletul pe masa, pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, turnam compozitia de branza pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta.

       Separat batem un ou cu o cana de iaurt si turnam compozitia in tava, peste placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Coca se face neaparat cu apa rece, pentru a fi frageda, ca la merdenele

2

Bicarbonatul in umplutura ajuta ca placinta sa nu se lase si sa nu curga compozitia din ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

lucy2002 1

02.02.2014, 23:57

georgianaivanusi 1

27.04.2015, 22:08

am facut-o si eu azi si a iesit super buna!!!!as fi vrut sa adaug foto dar nu stiu cum.oricum iti multumesc ptr reteta.

Ina 1

28.04.2015, 09:17

Cu multa placere, Georgiana!
Poza o poti adauga in pagina ta, aici nu merge

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv merdenele din foi de placinta