Placinta cu branza sarata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2010 | 28401 vizualizari

 

Excelenta la cafea sau ca gustare, intre mese

 

INGREDIENTE

  Pentru coca:

  • cca 500 g faina
  • o cana cu apa rece
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri ulei

  Umplutura:  

  • branza  tare de oaie , data pe razatoare
  • 3-4 oua
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat

  Pentru gratinat:  

  • un ou
  • o cana de iaurt

   

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:


Umplutura:


Intr-un castron batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat.


Coca:


Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu facaletul pe masa, pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, turnam compozitia de branza pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta.


Separat batem un ou cu o cana de iaurt si turnam compozitia in tava, peste placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Coca se face neaparat cu apa rece, pentru a fi frageda, ca la merdenele

2

Bicarbonatul in umplutura ajuta ca placinta sa nu se lase si sa nu curga compozitia din ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

lucy2002 1

02.02.2014, 23:57

georgianaivanusi 1

27.04.2015, 22:08

am facut-o si eu azi si a iesit super buna!!!!as fi vrut sa adaug foto dar nu stiu cum.oricum iti multumesc ptr reteta.

Ina 1

28.04.2015, 09:17

Cu multa placere, Georgiana!
Poza o poti adauga in pagina ta, aici nu merge

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Saratele fragede cu cascaval