Placinta cu branza sfaramanta si ceapa

de adela_64 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. barnza sfaramat (gasiti la sibieni 10 lei/kg.)
  • 400 g. foi de placinta
  • 6 oua + 2 oua
  • 400 g. smantana
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri unt
  • o legatura marar
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sfaramanta si ceapa:

Se toaca ceapa solzisori si se caleste in unt. Se adauga si mararul si se stinge focul. Intr-un vas se amesteca branza cu cele 6 oua, se adauga ceapa calita si verdeata dupa ce s-au racit, sare, piper si gata umplutura.

Se ia tava de la aragaz, se aseaza o hartie de copt, se intinde jumatate din cantitatea de foi stropite intre ele cu ulei sau unt topit astfel incat sa atarne pe marginile tavii, se toarna compozitia de branza se pun celelalte foi numai deasupra umpluturii, fara sa mai depaseasca marginea tavii, se aranjeaza apoi frumos ca sa nu iasa umplutura.

Separat se amesteca smantana cu cele doua oua, se toarna deasupra, se intinde bine pe toata suprafata placintei si se baga in cuptorul incalzit in prealabil la 150 de grade. Pe parcursul coacerii se inteapa din loc in loc, cu o furculita sau in bat de frigaruie. Se tine la cuptor pana se rumeneste bine (cca. 1 ora). Se serveste atat calda cat si rece cu un pahar de bere buna !

S-aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sfaramanta si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu branza sfaramanta si ceapa-0
Placinta cu branza sfaramanta si ceapa-1

COMENTARII (8)

Panacris

Panacris 1

25.10.2013, 17:48

Rocsi

Rocsi 1

25.10.2013, 20:32

nilgun

nilgun 1

13.11.2013, 19:39

f buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!