Placinta cu ciuperci

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2015 | 4369 vizualizari

 

Este tare buna! Am facut seara pentru cina, dar a ramas si pe dimineata. E buna si calda, dar si a doua zi rece, langa un pahar de iaurt:X

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Ptr. umplutura:
  • 2 cepe mari
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 500 g ciuperci din conserva
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri verdeata tocata(marar, patrunjel)
  • sare, piper macinat
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • Ptr. uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ciuperci:

Mai intai pregatim aluatul: se amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator. Drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza, apoi adaugam cateva linguri de apa si o turnam peste faina impreuna cu apa si uleiul. Se framanta aluatul aprox. 10 minute cu mainile unse cu ulei. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca circa o ora.


Intre timp, pregatim umplutura: se pun ciupercile la scurs intr-o sita. Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in uleiul incins la foc mic pana devin sticloase. Se adauga ciupercile, se amesteca bine, apoi se asauga si pasta de tomate amestecata cu o canita de apa calda. Se lasa sa fiarba pana scade apa, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga verdeata, apoi se lasa sa se raceasca.


Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga cascavalul si se amesteca bine, apoi se toarna peste ciuperci si se amesteca.


Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde cate o foaie dreptunghiulara pe masa infainata. Pe mijlocul foii punem jumatate din umplutura, iar marginile le feliem in fasii de 1 cm cu ajutorul unui cutit. Trecem peste umplutura cate o fasie de aluat din dreapta si apoi din stanga, pana acoperim toata umplutura. Se procedeaza la fel cu a doua foaie. Asezam cu grija placintele in tava tapetata cu hartie de copt si le acoperim cu un prosop. Le lasam 30 de minute la loc caldut.


Preincalzim cuptorul la 220 de grade. Amestecam galbenusul cu laptele si, cu ajutorul unei pensule, ungem placintele, iar apoi presaram deasupra seminte de susan. Se dau la cuptor pentru aprox. 40 de minute pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga la umplutura un ardei rosu, dulce sau iute, dupa preferinta, ceapa verde daca aveti si puteti inlocui pasta de tomate cu doua rosii mari copate, taiate cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

28.01.2015, 21:38

Cat de bine arata!

sebirizescu 1

01.02.2015, 17:57

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:06

Vreau si eu la pachetel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu carne si ciuperci