Placinta cu costita afumata si legume

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 4186 vizualizari

 

Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 35 g zahar
  • 50 g margarina
  • 15 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g apa calda
  • Umplutura:
  • 3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 ardei verde
  • 250 g costita afumata
  • 50 g cascaval
  • 2 oua +2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu costita afumata si legume:

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.


Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.


Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .


Costita se taie cubulete mici.


Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .


Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.


Se poate taia imediat.

 

TIPS-URI

1

Bine ar fi sa se monteze placinta in tava, ca sunt ceva probleme la mutatul ei de pe masa....

2

Se poate servi cu ketchup dulce sau picant sau orice alt sos dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu costita afumata si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Julie 1

09.09.2010, 10:30

Cred ca merge cu orice!

madi_marin 1

09.09.2010, 12:38

Miha....te servesc cu o bucatoaie daca vrei....cu mare drag.....

madi_marin 1

09.09.2010, 12:41

julie..... cred ca asa e.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Borek cu branza sarata