Placinta cu dovleac

de AlinaL in Dulciuri, 5 Mar 2010 | 4487 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 450-500 gr faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 4-5 cani dovleac razuit
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar apa
  • 1 ou
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se mixeaza zaharul , untul, praful de sare si cele 4 oua, pana devine o pasta, dar neomogena.Se adauga treptat faina pana cand compozitia se leaga si se desprinde de pe peretii vasului.Se pune la frigider pt 1/2 ora.La intins se foloseste multa faina, pentru ca este un aluat lipicios.Se aseaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei.


Intr-o oala se pune dovleacul impreuna cu apa (1/2 pahar) , zaharul (1 pahar) si scortisoara.Seune compozitia la foc mediu, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc pana scade lichidul si dovleacul se inmoaie bine. Dupa ce s-a racit, se adauga compozitia peste aluatul pus deja in forma, iar deasupra se intind fasii din aluat. Oul se bate cu furculita si se intinde peste intreaga placinta.La final se pudreaza cu zahar.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

06.03.2010, 23:06

ce gratar interesant ai aplicat!

cory 1

07.03.2010, 22:21

ca la tarta
super

elena1988 1

02.02.2011, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere, nuci si stafide