Placinta cu dovleac (si stafide)

de - TABITA - in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 2866 vizualizari

 

Imi place foarte mult dovleacul. Am cumparat un dovleac mare din Romania si m-am hotarat sa fac aceasta placinta. Am facut-o de mai multe ori ca se trecea prea repede. ;)
Reteta e de la Nadea68 (de pe Bucataras). Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1.5-2 kg
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar
  • faina cat cuprinde ~600g
  • 1 lingura otet
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • (stafide)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac (si stafide):

Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac.


Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare.


Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent.


Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se pune dovleacul stors, zahar si se ruleaza.


La fel se procedeaza si cu a doua foaie.


Se unge tava cu ulei si se pune aluatul rulat. Se pune ulei si deasupra.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180°C pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi se poate pudra cu zahar pudra.


Dupa ce se racoreste putin, se portioneaza.


 

TIPS-URI

1

Eu am pus si cateva stafide in umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (si stafide)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.03.2014, 11:36

cred c-a fost buna. asa-i?

- TABITA - 1

28.03.2014, 12:08

Foarte buna!!!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulada impletita cu mere (post)