Placinta cu dovleac (si stafide)

de - TABITA - in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 2319 vizualizari

 

Imi place foarte mult dovleacul. Am cumparat un dovleac mare din Romania si m-am hotarat sa fac aceasta placinta. Am facut-o de mai multe ori ca se trecea prea repede. ;)
Reteta e de la Nadea68 (de pe Bucataras). Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1.5-2 kg
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • zahar
  • faina cat cuprinde ~600g
  • 1 lingura otet
  • sare
  • ulei pt uns tava
  • (stafide)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac (si stafide):

Eu am folosit ~ 1/4 de dovleac.


Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare.


Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent.


Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire. Se pune dovleacul stors, zahar si se ruleaza.


La fel se procedeaza si cu a doua foaie.


Se unge tava cu ulei si se pune aluatul rulat. Se pune ulei si deasupra.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180°C pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Apoi se poate pudra cu zahar pudra.


Dupa ce se racoreste putin, se portioneaza.


 

TIPS-URI

1

Eu am pus si cateva stafide in umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac (si stafide)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

gaby_duceag 1

28.03.2014, 11:36

cred c-a fost buna. asa-i?

- TABITA - 1

28.03.2014, 12:08

Foarte buna!!!

MIUTA 1

28.03.2014, 12:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de post