Placinta cu iaurt

de RuxyRux in Dulciuri, 12 Apr 2016 | 4648 vizualizari

 

Delicioasa pana la ultima bucatica!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 1 kg. iaurt grecesc
  • 100 gr. unt gras( 82%)
  • 250 gr. zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

Foile se dezgheata.

Untul se topeste si se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase.

Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia, amestecand usor.

Se unge tava cu unt, se  toarna un polonic din compozitia de iaurt si se asaza prima foaie. Se unge cu iaurt, ne folosim de o pensula si se pune a doua foaie care se unge cu iaurt( din compozitie desigur),apoi a treia foaie si deasupra se toarna din nou un polonic plin din compozitia de iaurt. Se procedeaza in continuare la fel pana terminam foile: deci trei foi unse, apoi deasupra un polonic de iaurt.

Ultima foaie se unge cu compozitia ramasa( in jur de o cana in care am pus si untul si am amestecat bine pana la omogenizare). Eu am intepat foaia de deasupra pe toata suprafata si am si portionat-o usor cu un cutit ascutit.

Placinta am pus-o la cuptor la 180 de grade si am copt-o aproximativ 40 de minute.

Se poate manca calda....pudrati-o daca doriti...noi am avut capsuni alaturi! Wow cat e de yamyyyyy!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava