Placinta cu mere si visine

de Ksenya in Dulciuri, 24 Feb 2016 | 735 vizualizari

 

Reteta de fata are aceeasi tehnica de pregatire ca si placinta cu branza  vezi: http://www.bucataras.ro/retete/placinta-cu-branza-66184.html
Am modificat-o si am incercat alt aluat.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
    • 2 linguri zahar
    • 5 oua
    • 16 linguri faina
    • 16 linguri suc de mere natural (LIDL)
    • 1 plic zahar vanilat
    • 16 linguri ulei
    • 1 praf de copt stins cu zeama lamaie
    • praf sare
    • pentru umplutura
    • 2 kg mere curatate si taiate cubulete
    • 2 lingurite scortisoara o cana visine scurse,eu am avut la borcan :http://www.bucataras.ro/retete/visine-la-borcan-63300.html,puteti folosi si congelate
    • Zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si visine:

Merele curatate le tocam cuburi ceva mai mari si le punem intr-o oala la foc mic acoperim cu capac pentru 10 minute, apoi scoatem capacul si mai lasam inca 15 minute, adaugam scortisoara, amestecam oprim flacara si le lasam sa raceasca complet.



Facem aluatul. Oualele le frecam cu zaharul, adaugam treptat uleiul, apoi faina cu praful



de copt si sucul de mere, zaharul vanilat si praful de sare. Obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat, dam la cuptor pentru 8 minute la 180 grade.



Dupa ce am scos tava din cuptor, intindem merele pe toata suprafata aluatului, presaram visinele, netezim usor ca sa intre visinele in mere si adaugam deasupra cealalta jumatate de aluat.



Dam din nou la cuptor pentru 20 minute. Scoatem din cuptor si o lasam la racit inainte de a o portiona.Optional pudram cu zahar.



Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cantitatile sunt date pentru o tava mare de aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

25.02.2016, 09:00

arata bine ,

laura_n 1

27.02.2016, 14:14

admir cu drag retetele tale, iar asta nu face exceptie!

noiinbucatarie 1

12.03.2016, 12:36

trebuie sa fie delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe, frisca si ciocolata