Placinta cu mix de branza

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 3927 vizualizari

 

by cec, adaptata la ce am gasit prin frigider....( mai multe resturi de branzica, de vreo 3-4 feluri...)

 

INGREDIENTE

  • aluatul:
  • 400 g faina 00
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g unt moale
  • umplutura:
  • 150 g branza de oaie de la borcan( framantata cu sare, de la mama)
  • 100 g crema de branza( branzica moale, asta italieneasca)
  • 120 g pecorino romano razuita marunt( asta e un fel de parmezan,dar nu chiar...a se vedea poza)
  • 120 g mozzarella
  • 2 linguri de smantana
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mix de branza:

drojdia se dizolva in putin lapte caldut si se amesteca bine cu zaharul apoi se lasa putin la dospit la loc cald. faina se pune intr-un castron, se adauga in mijloc drojdia dospita, se adauga sare, ulei si laptele amestecat cu apa , caluta.se franata bine d etot alutaul apois e las ala dospt pana creste frumos, la loc cald. se pune apoi pe masa se mai framanata putin si se taie in 10 buc aprox egale. fiecare bucata se intinde cu sucitorul cat diametrul unei farfuriaore, apoi se unge cu unt moale , se fac astfel doua parti a cate 5 buc de aluat si se lasa cam 10 min pe masa . se ia prima gramajoara si s eintind ecu sucitorul la dimensiunea tavii in care va fi coapta placinta, se unge cu unt si se pune umplutura, apoi se intinde a doua serie d ealuat si se pune deasupra. marginile se indoaie bine inauntru, ca sa nu iasa branzica pe margini in timpul coptului.


Pt umplutura se amesteca bine toate ingredientele, in afara de mozzarella. Se intinde compozitita pe prima foaie de aluat si apoi se razuieste si mozzarella, se acopera cu a doua foaie, se portioneaza. Eu am taiat in 3 pe latime si 4 pe lungime, asa mi s-au parut bucatile mai generoase...Deasupra am ras putina branzica si nu am uns cu ou, ca in reteta lui CEC.


Am copt la 190 grade cam jumatate de ora. O bunatate, nu alta. Daca va place branza sarata. Oricum am in plan sa o fac si cu branza dulce.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mix de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

adasev12 1

06.12.2011, 18:42

oana, fata frumoasa, sigur, te servesc cu placere ...da tu iubita te ocupi cu bucataritul la 16 ani deja????

mirela0911 1

06.12.2011, 22:14

cred ca a iesit delicioasa

adasev12 1

06.12.2011, 22:46

mirela, a fost buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!